Vanliga Frågor

Microcement i badrum

  • Kan man lägga microcement direkt på tätskikt?

    Det går bra att lägga alla vår microcementer på tätskikt i t.ex. badrum. Innan appliceringen av microcementen lägger man då fix som tillhör tätskiktstillverkaren. Microcementen påverkar vare sig funktion eller teknisk livslängd, det är viktigt att man lägger fixen som tillhör tätskiktstillverkaren mellan microcement och tätskikt. 

    Vi rekommenderar Zebra eller Kiiltos tätskikt då de godkänner sina produkter med våra. Vare sig ni använder Kiilto eller andra produkter så är det mycket noga att ni låter fixen bli helt torr. Om fixen inte är helt torr vid applicering av microcementen så kommer fixen att spricka, då kommer även microcementen att spricka. 

    Viktiga steg:

    1. Täck hela tätskiktet med fix tillhörande tillverkaren. 
    2. På väggarna ska överlappen på tätskiktet täckas, ytan ska vara jämn när fixen är på plats.
    3. På golven ska fixen komma upp i nivå med klinkerramen. Microcementen bygger endast några mm vilket gör att vi måste lägga tjockare på golvet för att komma i nivå med klinkerramen/brunnssilen. 
    4. LÅT TORKA, detta är det absolut viktigaste steget. 
    5. Behöver ni laga sprickor eller övrigt i fixen så görs det nu, ni kan även behöva släta ut det en gång till. 
    6. Slipa ytan och ev. ryggar så att en jämn nivå uppnås över hela ytan
    7. Prima ytan med rekommenderad primer.

    Applicering av microcement på tätskikt går bra, men det kräver tålamod och kunskap för att nå ett bra resultat.

  • Kan man applicera microcement direkt på kakel och klinker?

    Det går utmärkt att applicera microcement direkt på kakel och klinker. Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så behöver man oftast inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen ovanpå kaklet/klinkern alternativt på sin plastmatta och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället microcement så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett.

    Tätskiktet behöver inte vara godkänt enligt dagens regler, dock måste ytskitet vara intakt, brunnen vara bra, fallet vara godkänt, ingen bom i plattorna och självklart inga misstankar om läckage. Om något av föregående fel stämmer på ert badrum så rekommenderar vi att badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan man tyvärr inte hoppa över några renoveringsmomoment.

  • Kan man applicera microcement på plastmatta?

    Det går utmärkt att applicera microcement på befintligt plastmatta. Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så behöver man oftast inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen ovanpå plastmattan alternativt kaklet/klinkern och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället microcement så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett.

    Tätskiktet behöver inte vara godkänt enligt dagens regler, dock måste ytskitet vara intakt, brunnen vara bra, fallet vara godkänt och självklart inga misstankar om läckage. Om något av föregående fel stämmer på ert badrum så rekommenderar vi att badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, men man då kan man tyvärr inte hoppa över några renoveringsmomoment.

  • Är microcement vattentät?

    Vi har olika microcementer med olika egenskaper. En traditionell mikrocement är inte vattentät i sig, det är då lacken som appliceras som en slutlig beläggning som är vattentät. Vår produkt Forcrete är ett undantag, den tål vatten utan lack och är 100% tät redan innan behandling med sealers. I våtutrymmen såsom badrum krävs det ALLTID ett foliesystem oavsett vilken microcement ni väljer (precis som med kakel/klinker). Mikrocement kan utan problem appliceras i badrum, i vaskar, badkar mm.

    Alla microcementytor måste alltid förseglas med en avslutande ytbehandling för att skyddas mot vätskor, repor mm.
     

  • Kan microcement användas i badrum och är det godkänt?

    Ja, microcement är ett perfekt material för badrum. I Sverige är det inte ytskiktet utan tätskiktet som är godkänt för våtrum. D.v.s det är inte klinkern/kaklet eller microcementen man godkänner, utan tätskiktet (folien) som används under ytskiktet som är godkänt. Vi använder Kiilto som är den folien som godkänner vår microcement, hör med din leverantör om hur de ser på microcement. Läs mer om vad som gäller på gvk.se

    Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så behöver man oftast inte riva ut det tidigare badrummet om ytskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen uppe på kaklet/klinkern eller din plastmatta och då slippa en massa extra jobb och utgifter. För att nämna några utgifter som kommer till när man river ut sitt gamla badrum: Ny gips, tätskikt, fix, fog, kakel, klinker, och oftast dyra el och vvs kostnader. Väljer du istället microcement så tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett.

    Tätskiktet ni har behöver inte vara godkänt enligt dagens regler, dock måste ytskitet vara intakt och självklart inga misstankar om läckage. För att microcement ska kunna läggas på befintligt ytskikt krävs det att alla plattor är intakta, brunnen är bytt efter 1992, fallet är bra samt att det inte är någon läcka i badrummet. Ju nyare ditt badrum är desto bättre ä lösningen med microcement. 

    Är badrummet inte i bra skick måste badrummet renoveras från grunden. Även då är microcement en utmärkt produkt, tyvärr kan man då kan inte hoppa över några renoveringsmomoment vilket gör att den ekonomiska fördelen försvinner.

    Med microcementen kan man få en enhetlig yta, där t.o.m badkar och vask kan vara gjort av microcement. Detta kan verkligen ta ditt badrum till en ny nivå.

    Om du bor i ett område med mycket kalk/surt vatten bör du vara medveten om att det kan uppstå kalkfläckar. Ni bör i detta fallet välja en ljusare färg då eventuella kalkfläckar blir midnre framträdande då, andra motverka fläckbildningen genom att använda en handduk/vattenskrapa. 

    Läs mer om microcement i badrum på sidan “Microcement Badrum
     

Microcement i kök

  • Hur slitstark är microcement på bänkskivor?

    Microcement ger en tålig och lättskött bänkskiva. Med Forcretes "ultra-lack" för ni ett extra bra skydd mot vätskor, kemikalier mm. Microcementens största fördel på bänkskivor är möjligheten att skapa stora lättstädade ytor utan skarvar. Den enhetliga designen där microcementen följer med upp på väggen eller ner på golvet ger en exklusiv känsla som få andra material kan skapa. 

    Då microcement innehåller hartser/plaster tål den inte direkt värme. Ni kan alltså inte sätta stekpannor eller annat varmt direkt på ytan. Man ska alltså välja microcement om man söker en oförstörbar skiva, välj då någon form av laminat eller komposit.

  • Vilket material ska jag göra min bänskiva av?

    Microcement bänkskivor som görs från gunden byggs oftast upp med en MDF eller billig laminatskiva. Har ni en befintlig skiva som ej är av massivt trä så är det alternativet den mest ekonomiska lösningen.

    För bästa möjliga skydd rekommenderar vi forcrete med lacken "ultra".

  • Vilken typ av bänkskiva kan jag lägga microcementen på?

    Man kan lägga microcement på laminatbänskivor, stenskivor eller MDF-skivor. Man bör däremot inte lägga microcemement direkt på en massiv träskiva då denna kan krympa och svälla med temperatur och luftfuktighet.

  • Kan man göra/renovera bänkskivor av microcement?

    Ja, microcement kan användas på bänkskivor. Man bör dock inte förvänta sig en oförstörbar skiva utan den kräver att man tar hand om den.

    Då microcement innehåller hartser/plaster tål den inte direkt värme. Ni kan alltså inte sätta stekpannor eller annat varmt direkt på ytan. Samtliga av våra lacker går att använda på bänkskivor men Topciments och Forcretes 2-k produkter har flera lite starkare alternativ på lacker om man vill ha ett bättre skydd. 

Microcement på golv

  • Är microcementen halkfri?

    Ja, microcementen kan göras “halk-fri”. I inomhusmiljö blir samtliga produkter tillräckligt halkfria enbart med den vanliga lacken, ytan kan upplevas något halare de första veckorna. Utomhus rekommenderar vi Aquaciment Xl eller XXL som slutfinish för att skapa en grövre struktur med ytterligare halkskydd. Skulle ni vilja ha ytterligare halkskydd har vi en speciell "Anti-slip" lack, det är väldigt sällan vi behöver använda den. 

  • Vad är skillnaden på microcement och polerad betong?

    Finishen på produkterna kan se ganska lika ut

    Med microcement får man flera fördelar:

    • Snabbare och enklare applikation.
    • Inga extra maskiner eller tunga verktyg krävs för att applicera den.
    • Mindre jobb.
    • Mindre tidskrävande.
    • Lättare, undviker därmed eventuella problem med tyngden av ett betonggolv.
    • Tunnare, slipper justera dörrar, lister mm för att anpassa dem efter tjockleken
    • För användning i alla typer av rum, väggar, golv, mm.
    • Inga skarvar.
    • Inga sprickor dyker upp efter torkningsprocessen.
    • Applicering är möjlig på både vertikala och horisontella ytor.
  • Kan microcement appliceras på golv med golvvärme?

    Ja, men innan man applicerar produkten måste golvet förberedas för appliceringen.

    Värmegolvet måste stängas av (eller vara på väldigt låg värme) minst 48h innan projektet på då den maximala golvtemperaturen vid applicering får vara max 18 grader. Efter appliceringen av mikrocementen måste man vänta minst 48 timmar innan värmen gradvis slås på (+ 5 ° C varje dag). Mer detaljerad info fås givetvis vid förfrågan eller vid/efter appliceringen. 

Färger, strukturer, lack och utseende

  • Kan ni skapa vilken färg vi vill?

    Alla våra olika kollektioner har sina egna färger då de är uppbyggda med olika råmaterial. Vi har flera färger i våra olika serier, skulle ni mot förmodan inte hitta en som passar kan vi eller våra partners skapa den färg ni vill, vi behöver då en färgkod att utgå ifrån. Med forcrete kan ni dessutom matcha produkten med valfri ral, de flesta ncs-koderna samt flera olika färgtillverkare (ej jotun).

    Microcementen har en del skiftningar i sig, beroende på var man mäter på ytan kommer man få olika resultat på färgkoden. Man får därför se till helheten när man avgör om 2 färger matchar.

    Färgkartorna för varje produkt hittar ni under “våra produkter” på hemsidan. Dessa ska endast ses som en bred referens då färåtergivningen från en skärm aldrig blir densamma som på en skräm. 

  • Kan ballasten att synas i microcement?

    Vi lägger microcementen i mycket tunna lager och stenen i cementen är därför väldigt liten, ballasten i microcementen syns där inte vid traditionell applicering. Med vår produkt Microquartz coarse och tekniken kallad "hand-floated" kan vi ta fram en del av de små stenen från cementen vilket skapar en känsla av att man ser lite av ballasten.

  • Hur exakta är färgprover?

    Appliceringen av microcement är ett hantverk, därför finns det flera faktorer som kan påverka materialets färdiga utseende.

    Två ytor blir aldrig exakt likadana, men skillnaderna är oftast mycket små. På de mindre provbitarna blir pigmentförändringarna ofta mindre framstående och därför inte så “livliga” som på en större yta. Temperaturen vid appliceringen kommer även det att påverka hur materialet torkar och kan då påverka färgen.

    En provbit ska alltid ses som en referens, ju större provbit ju mer exakt slutresultatet kommer den kunna vara. 

  • Hur vet vi att det blir rätt färg på microcementen?

    Vi använder mycket precisa mätverktyg för att alltid tillsätta samma mängd pigment och därmed rätt färg. Precis som när man bryter färg kan det trots det vara mindre skillnader i resultatet om det är från 2 olika tillfälle.

    Oftast gör ljuset från lampor, fönster mm. en större skillnad än vilken batch det är på cementen.

  • Är er microcement diffusionsöppen?

    Vi har flera olika microcementer. Den enda som är tät i sig själv är Forcrete, övriga cementer andas. 

    Det är då lacken som är mer eller mindre tät. Titan sealern är helt diffusionsöppen, TT sealern andas men är inte helt öppen. Dsv lacken och PRO plus stänger ytan helt. Välj den lack som passar bäst för ert ändamål, är ni osäkra, prata med oss eller någon av våra certifierade partners vilken som ska användas.

  • Är microcement helt slät?

    Microcement läggs i några få lager. Hur många beror på vilken produkt ni använder men normalt 3-4 lager på totalt 2-4 mm totalt. Ytan kommer bli så jämn eller ojämn som det befintliga underlaget är, för att få en jämn yta måste även underlaget vara helt jämnt. 

    Hur strukturen blir på cementen bestäms av vilket material man använder som slutfinish men även av appliceraren. Sista lagret kan även slipas mer eller mindre för att få mer eller mindre struktur på ytan. Hur mycket ytan slipas och hur jämnt eller ojämnt man vill ha den är en smaksak. Diskutera med den som gör ert projekt hur ni vill ha det, vi rekommenderar alltid att man ser ett större prov innan start för att vara säker på att man är överens. Tänk på att ett golv med mycket struktur generellt är svårare att hålla rent. 

  • Porer, färgskilnader och pigmentfläckar

    När man applicerar microcement kan denna påverkas av temperaturer på underlaget och i luften. Detta kan göra att det blir färgskiftningar, små luftbubblor eller någon pigmentfläck på ytan. Detta är fullt normalt och inget man kan göra något åt, det är en del av att använda ett naturligt material. För att se dessa måste man oftast leta efter dem. Även om appliceraren strävar efter att få så få av dessa som möjligt så kan det alltid ske.

  • Kan man byta glans på lacken?

    Ja, det går att byta glans på en sealer som redan är lagd.

    Rugga bara upp ytan lätt med ett 400 papper och lägg sedan ett nytt lager lack med önskad glans. Har lacken suttit ett tag och är smutsig så rekommenderar vi att ni först rengör ytan med vår ecoclean. Normalt räcker ett lager, går ni från supermatt till blank kan ni behöva 2 lager av lacken. Lackning görs enligt beskrivningen, är ni osäkra så hör med oss eller ngon av våra partners vilken lack som ska användas.

  • Kan man ha flera färger på en yta?

    Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta. Oftast kräver detta mer jobb för appliceraren och därmed ett något högre pris.

    Vill man ha extra mycket liv i ytan kan man även applicera 2 liknande nyanser samtidigt. Om man använder 2 olika färger samtidigt kan stora skillnader på färgerna kan skapa en väldigt “livlig” känsla, använd därför med fördel två ganska lika nyanser om ni vill applicera med denna tekniken.

  • Kommer färgerna blekna med tiden?

    Nej, våra pigment har mycket hög uv-beständighet och bleknar inte vare sig om de används inomhus eller utomhus.

Microcement priser

  • Kostar Forcrete mer än en traditionell microcement?

    Forcrete är generellt dyrare än en traditionell microcement, detta beror på att materialkostnaden är högre. Sett över ett helt projekt blir pisskillnaden oftast inte så stor om man ser till vad man får. Med en traditionell microcement får ni en bra produkt som fungerar bra till det mesta, men den kräver en del från dig som kund. Med Forcrete får ni en Microcement utöver det vanliga som klarar hårdare slitage och därmed ställer mindre krav på dig som kund. Självklart beror skillnaden även på vilken cement du jämför med, i jämförelse med en billig cement av låg kvalitet blir såklart prisskillnaden större.

    Ungefärlig skillnad i pris i jämförelse med en traditionell microcement:

    Normalstort badrum applicerat på klinker: ca 10-12000kr extra ink moms

    Bänkskiva: ca 2500-4000kr extra ink moms

    Standard golv på flytspacklad yta: ca 400kr extra/m2 ink moms (vid applicering utan nät)

  • Är microcement dyrt?

    Det beror på flera olika faktorer. Val av produkt, befintligt underlag, storlek mm. 

    Microcement är endast en ekonomisk lösning vid applicering på ett befintligt ytskikt i bra skick. Besparingen man gör är då framförallt på att man slipper riva de befintliga ytorna och bygga upp det från grunden. Den största besparingen gör man därför oftast vid badrumsrenoveringar på ett befintligt ytsikt. 

    Stora underlag blir oftast också ekonomiskt fördelaktiga medan väldigt små ytor ofta blir vädligt dyra/kvm. 

Skötsel och underhåll

  • Garantier

    Vår mikrocement är CE-märkt.

    Vad innebär CE-märkningen?
    Det är ett europeisk typgodkännande som certifierar och garanterar, genom noggranna försök och tester, att produktens tekniska prestanda håller den prestandan som företaget hävdar. Det vill säga produkten uppfyller normerna för kvalitet och säkerhet som marknadsförs och är rätt för sitt avsedda syfte.

    Våra produkter uppfyller de högsta kraven på marknaden. Vi erbjuder högt mekaniskt motstånd, liksom motstånd mot slitage, brand, sprickbildning, kemikalier och frätande ämnen, utöver detta har produkten en hög vidhäftningsförmåga och resistans. Optimala produkter med optimala egenskaper.

    Garantierna varar i 5-10 år beroende på produkt. Garantin innebär att en defekt produkt ersätts, men inte med arbetet, detta får hantverkaren stå för. Garantin täcker eventuella tillverkningsfel på materialet med avseende på följande parametrar:

    Vi på designcement lämnar 10 års garanti mot sprickor i cementen på jobb som vi utfört. Garantin gäller mot sprickor som endast uppstått i vår produkt, alltså inte om anledningen till sprickan kommer utav yttre påverkan. Microcementen är mycket flexibel, men den bygger endast 3mm och kan därför inte motstå allt för stora yttre påfrestningar tex från större sprickor i underlaget. Om ett underliggande material har spruckit eller ett föremål tappats i cementen ersätts inte skadorna. Cementen ska även ha tagits väl om hand av ägaren enligt medföljande instruktioner.

    Vid utförande av ej certifierade applicerare gäller följande garantier och service:

    • För alla våra produkter gäller 12 månaders garanti. Utökad garanti i ytterligare 12 månader (24 månader totalt) ges för sprickor, flagningar och färgskiftningar i vår microcement, under förutsättning att:
    • Vid applicering har appliceringsanvisningarna noggrant följts och dokumenterats.
    • Sprickan, färgskiftningen eller flagningen inte beror på problem med underliggande material.
    • Inget har tappats på microcementen.
    • Microcementen har tagits väl hand om och inte har städats med starka rengöringsmedel eller blivit utsatt för kemiska produkter.
    • I ärenden som täcks av garantin levererar vi kostnadsfritt ersättningsprodukter eller reparationskitt, beroende på vad som behövs i varje specifikt ärende.
  • Hur fungerar microcement med kalkrikt vatten?

    Tack vare att microcementen inte har några skarvar får man en yta som är lättare att undvika att få kalkfläckar på. På kakel och klinker fastnar kalken oftast i och kring fogarna. Med microcementen kan vi enkelt skrapa bort vattnet och på så vis undvika att få fläckarna från början. Har ni väldigt kalkrikt vatten så rekommenderar vi att man väljer någon av de ljusare färgerna. Skulle det bli fläckar så fungerar generellt vårt rengöringsmedel “Eco-clean pro” bra för att ta bort dessa. För tuffare fläckar kan även "pink-stuff" användas. 

    Den vardagliga rengöringen görs annars med vatten eller ph-neutrala rengöringsmedel, förslagsvis vår “Ecoclean basic”. 

    Rengör ej ytan med mr-muscle, ajax, diskmedel eller andra tuffare rnegöringsmedel.

  • Är det lätt att rengöra microcement?

    Med microcementen får man en skarvlös yta utan fogar där smuts vanligtvis fastnar. Den vardagliga rengöringen görs med ph-neutrala rengöringsmedel. Förslagsvis någon av våra eco-clean produkter. För tuffare fläckar har vi en produkt som heter ecoclean pro.

  • Kan man laga microcement?

    Ja och nej. Det går att laga cementen men precis som på betong så kommer det ofta synas mer eller mindre. Två cementbaserade material som inte torkar samtidigt kommer alltid skilja sig något i färg.

    En lagning kan ibland bli mycket bra och nästa gång utföras på samma vis men då synas betydligt mer. Eftersom microcement är ett levande material med liv i beror det även på om en lagning blir på en ljus eller mörk punkt i underlaget för hur bra de matchar.

    Det samma gäller om man lägger två ytor bredvid varandra vid olika tillfälle.

  • Hur rengör och underhåller man microcement?

    Vardagligt underhåll:

    För vardaglig rengöring använd ph-neutralt medel, aldrig starka rengöringsmedel eller avkalkare. Låt aldrig rengöringsmedlet sitta för länge på mikrocementen. Alkaliska produkter som ammoniak, klor, blekmedel, tvättmedel etc. skadar Microcementens skyddsskikt.

    Underhållet av microcement påminner om underhållet av trägolv. Man bör undvika permanent kontakt med fukt, du bör därför undvika våta mattor, handdukar och andra material som tillsammans med en vätska försluter ytan (Gäller ej Forcrete som tål stående vatten och ej kan missfärgas av detta). 

    Håll ytan fri från sten eller sand, då dessa med tiden kan lämna repor och orsaka större slitage.

    Undvik att kasta och dra hårda och tunga föremål då detta givetvis kan skada ytan, microcement är tåligt men inte oförstörbart. När du flyttar möbler, “lyft och släpp” dra aldrig. Det är nödvändigt att skydda golvet mot metallben, möbler och föremål med slipande kontaktytor eller betydande vikt med möbeltassar.

    Desto högre “antislip” (antihalk) egenskaper desto mer komplicerad blir rengöringen, detta på grund av den texturerade ytan, så det är viktigt att bedöma behovet av “anti-halk” på golven. 

    Regelbunden uppfräshning:

    Vi rekommenderar ett regelbundet underhåll av mikrocementen med ett akrylvax som lämnar ett skyddande skikt och ny lyster. Det behövs ingen speciell utrustning för detta utan vi rekommenderar att man använder en mopp för korrekt applicering av vaxet. Underhållets frekvens beror på användning av golvet (hemma, allmän yta, butik, mängd smuts etc.). Detta kan jämföras med ett trägolv som bör få en uppfräschning 1-2 gånger per år. Detta är endast rekommendationer för att behålla skyddet och ett nytt utseende. Beroende på användningsområde rekommenderar vi en ny topsealer vart tredje till vart femte år. Detta är en uppskattning av hur ofta en ny lack behövs, det kan ta både mer och mindre tid beroende på användning. Om ytan börjar absorbera vattnet (blir då mörkt) för att sedan torka upp så behövs en ny lack. Kontakta då en applicerare snarast då det med tiden kommer bli bestående fläckar och påverka produktens styrka, är kunden händig kan detta utföras av kunden. 

    Första  tiden efter applicering: 

    Microcement når sin fulla kapacitet i hårdhet och kemisk resistans en månad efter applicering av sin slutfinish. Det finns ökad risk för skada under de första två veckorna

    • 1-2 dagar efter sista lacken kan golvet beträdas med försiktig het
    • 7 dagar efter sista lacken kan ytan möblaras och ytan utsättas för vatten (3-4 dagar för forcrete). (Ej rengöringsmedel)
    • 14 dagar efter sista lacken kan ytna täckas med syddspapp, mattor och annat som försluter lacken. Nu kan även ytan rengöras med ph-meutrala rengöringsmedel. 
  • Hur starkt och hållbart är microcement?

    Trots sin tjocklek på 2-3 mm är ett av materialets stora fördelar sin slitstyrka och hårdhet. 

    Vi har flera olika typer av microcementer för olik ändamål. Samtliga av våra cementer fungerar bra i hemmiljö och kan användas i våtrum, på bänkskivor mm. Nedan följer en kortare beskrivning av de olika märkena för att få en ide om vilken ni bör välja.

    • Topciment – En 2-komponents kvartss cement. Kvarts är ett mycket hårt material vilket gör Topciments cement till en av de hårdaste på marknaden. Topciments produkter, Standard , Nature och Atlantic läggs tillsammans med ett armeringsnät. De 2 baslagerna med en grövre kvartscement ger produkten en mycket hård bas.
    • Forcrete – Marknadens absolut hårdast och slitstarkaste mikrocement. Produkten utvecklades från början för industriellt bruk, efter lite förfiningar i materialet är den nu den mest exklusiva microcementen ni kan få. Forcrete tål vatten och har en hårdhet likt ingen annan microcement vi har testat. Dess slitstyrka och resistens gör att den kräver mindre ytbehandling vilket i sin tur gör att den känns mer naturlig än andra typer av microcement. Väljer ni att använda monoseal som ytfinish får ni en yta som är lika hård som en standard klinkerplatta.

    Andra faktorer som påverkar slitstyrkan och hårdheten hos microcement är underlaget det appliceras på samt vilken typ av lack man använder. 

    Vi kan skilja mellan två typer av styrka:

    Mikrocement är på grund av sin begränsade tjocklek beroende av sitt underlag, dvs. det kommer att deformeras vid hårda slag om stödet under deformeras. Ett exempel är att mikrocement som är applicerad på gips tar lättare skada från “slag” än en som är applicerad på kakel, detta eftersom gips inte är ett lika hårt material. 

    För slitage och repor: 

    Detta motstånd beror på både microcementtyp och lack. Vi har flera olika microcementbeläggningar, samtliga med sina användningsområden. 

    Den mest reptåliga microcementen får ni vid användning av Forcete med en polerad Monoseal som ytbeäggning.

    Kemisk resistans mot fläckar och vätskor:

    Den kemiska resistansen beror på vilken lack som använts för att skydda microcementen. Lacken är det sista och viktigaste skyddet, denna ger produkten skydd och impregnering mot fläckar, vätskor och ytliga repor. Vi testar regelbundet våra lacker för att veta att de ligger i topp. Testerna bekräftar att våra lacker har mycket hög kemisk resistans. 

    Några av testerna som utförts är med;
    Olja, läsk, rött vin och liknande, lämnar inte fläckar efter rengöring inom några timmar. Ättika lämnar små märken på mikrocement om de lämnas kvar, precis som syror påverkar ytan på tex marmor, men om rengöring sker snabbt blir det inga fläckar. Saltsyra, rent blekmedel, aceton och ammoniak kan lämna märken redan efter en timmes exponering, om rengöring sker direkt blir det inga fläckar. 

Applicerare, showrooms mm.

  • Kan ni skicka microcementprover till oss?

    Vi skickar endast prover till arkitekter och företag som vill ha prover inför ett projekt. 

    Vi rekommenderar att man istället besöker ett av våra showrooms eller ber en av våra partners om större prover inför ett projekt. Små prover av microcement ger tyvärr ingen riktig bild av varken färg eller struktur.

  • Kan ni hjälpa mig att komma i kontakt med en certifierad partner?

    Självklart, vi hjälper ofta privatpersoner, företag och arkitekter att komma i kontakt med någon av våra partners.

    Vi på Designcement har Sveriges största nätverk av certifierade partners. Vi har utbildat företag i hela Sverige, dekan hjälpa er med stora som små projekt. Ni kan kontakta någon av våra partners direkt under “hitta-applicerare” här på hemsidan. Vill ni att vi ska hjälpa er med kontakten kan ni fylla i vårt kontaktformulär med uppgifter eller skicka ett mail till info@designcement.se Vi ber då någon av våra partners i er närhet att kontakta er.

    Vill du få ett ungefärligt pris direkt? Fyll i vår offertmall, ni får då en uppskattning på priset på bara ett par minuter. 

  • Applicerar ni microcement eller säljer ni endast materialet?

    Det händer att vi gör större projekt där flera företag behövs för att genomföra projektet. De flesta projekten görs dock av någon av våra certifierade partners. Vi har utbildat företag i hela landet som kan hjälpa er med ert projekt. Ni hittar några av dem under “hitta-applicerare” här på hemsidan. Hittar ni ingen där eller vill ha hjälp att komma i kontakt med någon så hjälper vi er gärna med det. 

    Vi har utbildat över 500 företag i att använda våra produkter, vi kan därför ta på oss jobb i alla storlekar i hela landet.

  • Kan ni hjälpa oss med vårt projekt?

    De flesta projekten görs av våra certifierade partners. Har ni ett större projekt så är vi ofta med och håller i projektet, ni får då gärna kontakta oss. 

    Vill ni ha hjälp att komma i kontakt med någon av våra certifierade partners hjälper vi er självklart med det. Ni hittar flera av våra partners under “hitta-applicerare” här på hemsidan. De kan även hjälpa er med prover, priser mm. samt eventuellt visa er ett showroom beroende på var ni bor. 

     

Övriga frågor

  • Hur tjockt kan man lägga microcement?

    Microcementen är inte till för att bygga på höjden, vi skrapar endast på cementen i 3-4 tunna lager på totalt ca 3mm. 

    När microcementen påbörjas ska ytan redan vara utjämnad.

  • Kan man lägga microcement på ett fuktigt underlag?

    Vår microcement ska inte läggas på ett underlag med lägre än 85% rf. Är ni osäkra så gör en mätning. Vanligtvis är detta inga problem, det gäller framförallt vid applicering på nygjutna betongplattor, ny flytspackling eller i en källare.

    Är ni osäkra ska en fuktmätare användas.

    Utomhus på tex en trappa kan man lägga vår primapoxprimer först för att blocka den tillskjutande fukten underifrån. Detta vill vi inte göra i hemmiljö då fukten då vandrar upp i väggarna eller till närliggande rum.

  • Kan man använda microcement utomhus?

    Ja det går bra att lägga microcement utomhus, men det finns några saker att tänka på.

    Vi rekommenderar att man lägger Aquaciment eller Forcrete utomhus, med fördel på betong eller flytspackel. På möbler kan man även lägga microcement på cemenbaserade skivmaterial eller andra döda material. 

    Vid applicering på kakel/klinker utomhus är det viktigt att fogarna fått torka ut ordentligt, förslagsvis under sensommaren. Är det fukt i fogarna kan den annars tränga upp i fogarna och missfärga cementen. Man kan i vissa fall blockera den fukten med vår epoxibaserade primer, denna säljer vi endast till våra certifierade proffs.

    Underlaget måste vara helt, jämnt och stumt samt ha rätt fall så att avrinning från t ex regnvatten kan ske på ett korrekt sätt. Vid applicering får underlaget ha en fuktighet på max 85% rf. Vid tillskjutande fukt kan man använda vår primapox för att blockera fukten innan applicering. Primapox ska inte användas i tex källare eller på ytor som behöver andas.

    På ytor där eventuell snöskottning sker bör man inte använda microcement.

  • Hur jämn måste ytan vara för att kunna applicera microcement?

    Vilken typ av underarbete som krävs skiljer sig något åt beroende på vilken produkt ni ska använda er av. 

    Alla eventuella ojämnheter kommer att påverka hur produkten blir när man applicerar och slipar ytan. Är någon yta lite högre kommer den automatiskt bli mer slipad och spacklad, den ytan blir då mörkare vid slipning och lackning. Var därför alltid noga med underarbetet, ju finare yta innan ju bättre förutsättningar för ett fint resultat. 

    Med Forcrete microcement behöver man inte först spackla fogarna vilket sparar tid vid applicering i tex badrum. 

  • Kan man lägga microcement i bastu?

    Ja det går bra att lägga microcement i bastu. 

    Vi rekommenderar då att man lägger Aquaciment eller Forcrete microcement. Tillskillnad från vanlig microcement så klarar den av ångan som uppstår i en bastu. Vanlig microcement går generellt bra på golv men det är inte den som rekommenderas.

    Underlaget måste vara helt, jämnt och stumt samt ha rätt fall mm.

  • Går det att lägga microcement på ojämna ytor eller nivåskillnader?

    Det går bra att lägga microcement trots ojämna ytor och nivåskillnader, ytan måste dock jämnas ut innan appliceringen. Microcementen bygger endast ca 2-4mm, dvs ca 1mm per lager, den blir aldrig jämnare än befintligt underlag. Eventuella underliggande nivåskillnader kommer att kvarstå om man inte jämnar ut dem innan man lägger microcementen.

    För mindre nivåskillnader likt kakel/klinker-fogar så rekommenderar vi vår Quartzfiller. För större nivåskillnader kan man t.ex. flytspackla underlaget. Var då noga med att flytspacklet är torrt innan ni påbörjar appliceringen av microcement.

  • Kan man lägga microcement i källare?

    Det går bra att lägga microcement i källare. För att kunna använda våra vanliga produkter krävs det att er källare är isolerad och dränerad. Är källaren torr men inte isolerad och dränerad rekommenderar vi vår produkt “Aquaciment” eller "Rockplaster". Är källaren fuktig rekommenderar vi inte microcement.

    • Isolerad och dränerad källare – Valfri produkt
    • Torr källare som inte är isolerad/dränerad – Utan isolering och dränering är det alltid en större risk för missfärgningar. Rockplaster eller Aquaciment rekommenderas på väggar, på golv får man lägga en traditonell microcement även om risken för missfärgningar ökar med en traditionell microcement. 
    • Fuktig källare – Rekommenderas ej
  • Vilka material kan man applicera microcement på?

    En av microcements många fördelar är dess fästförmåga. Microcement kan appliceras på nästan alla typer av underlag: cement, betong, murbruk, flytspackel, marmor, kakel, klinker, gips, laminat, trä (rekommenderas ej direkt på massivt trä), på väggar och golv, både inomhus och utomhus.

    Underlaget måste alltid vara jämnt ,torrt och fritt från damm eller fett.

    Eftersom microcement fäster direkt på kakel och klinker så slipper man en stor, stökig och dyr del av renoveringsarbetet på detta underlag. Allt jobb med att riva, kasta och börja om från grunden samt alla kostnader som det innebär med uppbyggnaden. Om ytskitket i ditt gamla badrum är intakt så fungerar denna metod även där.

    Microcement kan även användas i swimming pooler, då används Topciments produkt Atlantic

  • Hur lång tid tar en renovering med microcement?

    Det beror på flera faktorer.

    Vilken yta, vilket underlag är ligger där idag, vem som gör jobbet samt vilken produkt ni ska använda er av. 

    Om vi bortser från underarbetet och räknar från jämn yta med de olika produkterna. 

    Luna Rockplaster (Väggar) – Från 2 dagar 

    Topciment – Från 4 dagar på små ytor / Standard golv 4-5 dagar / Standard badrum 7-8 dagar

    Forcrete – Från 4 dagar på små ytor / Standard golv 5-6 dagar / Standard badrum 6-7 dagar

    På en “enklare” yta kan appliceringen utföras under en period på mellan tre till fem dagar. Med några olika färgval alternativt mer komplicerade ytor så ökar tiden snabbt med några dagar till. En till två dagar efter sista ytskiktet kan man gå på ytan. Man bör sedan vänta ytterligare en vecka innan man möblerar samt totalt 2 veckor innan man lägger på mattor. Detta för att ge produktens alla lagar tid att torka. Man kan gå på ytan 24h efter sista lagret är applicerat, skulle man normalt vänta en vecka. 

Microcement i badeværelset

  • Kan man bruge mikrocement på badeværelset, og er det godkendt?

    Ja, mikrocement er et perfekt materiale til badeværelser. Det er ikke overfladebehandlingen, men tætningssystemet, der er godkendt til vådrum. Det vil sige, det er ikke fliserne, mikrocementen eller klinkerne, der bliver godkendt, men tætningssystemet, der bruges under overfladebehandlingen, der er godkendt. Vi bruger Kiilto, som er folien, der godkender vores mikrocement. Spørg din leverandør af tætningssystemet, hvordan de ser på mikrocement.

    Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med mikrocement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre mikrocementen direkte oven på fliserne/klinkerne eller på sit vinylgulv og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod mikrocement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Det tætningssystem, I har, behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækage. For at mikrocement kan påføres en eksisterende overflade, kræves det, at alle fliser er intakte, afløbet er godkendt, faldet er korrekt, og der må ikke være lækage i badeværelset. Jo nyere dit badeværelse er, desto bedre er løsningen med mikrocement.

    Hvis badeværelset ikke er i god stand, skal det renoveres fra bunden af. Selv i så fald er mikrocement et glimrende produkt, men desværre kan man ikke springe over nogle renoveringsfaser, hvilket betyder, at den økonomiske fordel forsvinder.

    Med mikrocement kan man opnå en ensartet overflade, hvor endda badekarret og håndvasken kan være lavet af mikrocement. Dette kan virkelig løfte dit badeværelse til et nyt niveau.

    Hvis du bor i et område med meget kalkholdigt/surt vand, bør du være opmærksom på, at der kan opstå kalkpletter. I dette tilfælde bør du vælge en lysere farve, da eventuelle kalkpletter bliver mindre synlige. Alternativt kan du forhindre pletdannelse ved at bruge en håndklæde/vandstråle.

  • Kan man påføre microcement på plastmåtte?

    Det er fuldt ud muligt at påføre microcement på eksisterende vinylgulv. Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med microcement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre microcementet direkte oven på vinylgulvet eller på fliserne/klinkerne og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod microcement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Tætningen behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, afløbet skal være i orden, faldet skal være godkendt, og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækager. Hvis nogen af disse problemer gælder for dit badeværelse, anbefaler vi at renovere badeværelset fra bunden af. Selv i så fald er mikrocement et glimrende produkt, men man kan desværre ikke springe nogle renoveringsfaser over.

  • Kan man applicere microcement direkte på fliser og klinker?

    Det er helt fint at påføre microcement direkte på fliser og klinker. Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med microcement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre microcementet direkte oven på fliserne/klinkerne eller på sit vinylgulv og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod microcement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Tætningen behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, afløbet skal være i orden, faldet skal være godkendt, ingen revner i fliserne og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækager. Hvis nogen af ​​disse problemer gælder for dit badeværelse, anbefaler vi at renovere badeværelset fra bunden af. Selv i så fald er microcement et glimrende produkt, men man kan desværre ikke springe nogle renoveringsfaser over.

  • Kan man lægge microcement direkte på en tætning?

    Det er fint at lægge vores microcement på et tætningssystem, f.eks. i et badeværelse. Inden microcementet påføres, lægges der en lim fra tætningssystemproducenten. Microcementet påvirker hverken funktionen eller den tekniske levetid. Det er vigtigt, at man lægger limet fra tætningssystemproducenten mellem microcementet og tætningssystemet.

    Vi anbefaler Kiiltos tætningssystem, da de godkender deres produkter sammen med vores. Uanset om I bruger Kiilto eller andre produkter, er det meget vigtigt, at I lader limen blive helt tør. Hvis limen ikke er helt tør ved påføring af microcementet, vil limen sprække, og dermed vil microcementet også sprække.

    Vigtige trin: 

    1. Dæk hele tætningssystemet med lim fra producenten.

    2. På væggene skal overlapningen af tætningssystemet dækkes, og overfladen skal være jævn, når limen er på plads.

    3. På gulvene skal limen komme op i niveau med fliserammen. Mikcocementet bygger kun nogle få mm, hvilket betyder, at vi skal lægge et tykkere lag på gulvet for at komme i niveau med fliserammen/afløbssien.

    4. LAD DET TØRRE, dette er det absolut vigtigste skridt.

    5. Har I brug for at reparere revner eller andet i limen, gøres det nu, og I kan også være nødt til at glatte det ud igen.

    6. Slib overfladen og eventuelle kanter, så en jævn overflade opnås over hele området.

    7. Grund overfladen med den anbefalede primer.

    8. Påfør microcementet på tætningssystemet. Det er muligt at påføre microcement på tætningssystemet, men det kræver tålmodighed og viden for at opnå et godt resultat.

  • Er mikrocement vandtæt?

    Forcrete er 100% tæt allerede inden behandling med forseglinger. Det betyder, at I ikke vil opleve problemer med microcement, der misfarves af vand, som det kan ske med traditionel microcement. I vådrum såsom badeværelser kræves det ALTID, at man lægger et tætningssystem, når man renoverer fra bunden, eller at jeres eksisterende tætningssystem er i god stand. Dette gælder uanset hvilken microcement I vælger (præcis som med fliser). Microcement fra Forcrete er et optimalt produkt til badeværelser, i vaske, badekar osv.

    Alle microcementoverflader skal altid forsegles med en afsluttende overfladebehandling for at beskytte dem mod pletter, ridser osv.

Microcement køkken

  • Er mikrocementen skridsikker?

    Ja, microcementen kan göras “halk-fri”. I inomhusmiljö blir samtliga produkter tillräckligt halkfria enbart med den vanliga lacken, ytan kan upplevas något halare de första veckorna. För att få bästa halkskydd så rekomenderar vi att man använder Forcrete Coarse. Microbase XT kan användas om man vill ha extra halkskydd runt en pool eller på en entretrappa, dess grovhet gör den svårare att rengöra med mopp och trasa, därför rekommenderas den bara på ytor som kan sköljas av ordentligt. 

  • Ja, det är möjligt att göra eller renovera bänkskivor med microcement.

    Ja, microcement kan bruges på bordplader. Det er dog vigtigt at bemærke, at man ikke bør forvente en uopslidelig bordplade, da den kræver pleje.

    Da microcement indeholder harpikser/bindemidler, tåler den ikke direkte varme. Du kan derfor ikke placere varme gryder eller lignende direkte på overfladen. Alle vores laktyper kan anvendes på bordplader, men Topciments og Forcretes 2-komponentprodukter har flere lidt stærkere alternativer, hvis man ønsker ekstra beskyttelse.

  • Hvor slidstærk er mikrocement på bordplader?

    Mikrocement giver en holdbar og let at vedligeholde bordplade. Med Forcretes "ultra-lak" får du ekstra god beskyttelse mod væsker, kemikalier osv. Mikrocementets største fordel på bordplader er muligheden for at skabe store, let rengørbare overflader uden samlinger. Den ensartede design, hvor mikrocementet følger med op på væggen eller ned på gulvet, giver en eksklusiv følelse, som få andre materialer kan skabe.

    Da mikrocement indeholder harpikser/bindemidler, tåler den ikke direkte varme. Du kan derfor ikke sætte varme gryder eller lignende direkte på overfladen. Vælg mikrocement, hvis du søger en slidstærk bordplade. Hvis du ønsker noget, der er mere uopslideligt, bør du vælge laminat eller kompositmaterialer.

  • Hvilken type bordplade kan jeg lægge microcement på?

    Man kan lægge microcement på laminatbordplader, stenbordplader eller MDF-bordplader. Man bør dog ikke lægge microcement direkte på en massiv træbordplade, da denne kan krympe og udvide sig med temperatur og luftfugtighed.

  • Hvilket materiale skal jeg lave min bordplade af?

    Mikrocement bordplader, der er lavet fra bunden, opbygges normalt med en MDF- eller billig laminatplade. Hvis du har en eksisterende plade, der ikke er af massivt træ, er dette alternativ den mest økonomiske løsning.

    For den bedst mulige beskyttelse anbefaler vi Forcrete med lakken "ultra".

Microcement Gulv

  • Kan mikrocement anvendes på gulve med gulvvarme?

    Ja, men inden produktet påføres, skal gulvet gøres klar til påføringen. Gulvvarmen skal slukkes (eller være indstillet på meget lav varme) mindst 48 timer før projektet, da den maksimale gulvtemperatur under påføringen ikke må overstige 18 grader. Efter påføring af mikrocementen skal man vente mindst 48 timer, inden varmen gradvist tændes igen (+5 ° C hver dag). 

    Yderligere detaljeret information fås selvfølgelig på forespørgsel eller ved/efter påføringen.

  • Hvad er forskellen mellem et Forcrete-gulv og en almindelig microcementgulv?

    Forskellene mellem Forcrete og en almindelig microcementgulv er mange.

    Et almindeligt microcementgulv giver ofte en lidt plastisk følelse med tydelige tegn på, at materialet er spartlet ud. Med Forcrete får man derimod en overflade, der ligner en støbt plade, ligesom et ægte betongulv. Gulvet kan derefter behandles med en mat PU-lak for at opnå en mat, ubehandlet følelse, eller alternativt med Monoseal, der derefter poleres for at få en overflade lignende poleret beton.

    Udover udseendet er Forcrete et utroligt hårdt og slidstærkt produkt. Virksomheder, der har testet Forcrete, bliver altid overraskede over, hvor stor forskel der er i hårdheden mellem Forcrete og produkter, de tidligere har testet.

    Forskellen mellem Forcrete og en traditionel microcement skal opleves for at forstå den. Vi er så sikre på, at I vil se og mærke forskellen, at vi opfordrer alle vores kunder til at sammenligne Forcrete med andre microcementer for at danne deres egen opfattelse.

  • Hvad er forskellen mellem mikrocement og poleret beton?

    Overfladebehandlingen på produkterne kan se ret ens ud.

    Med mikrocement får man flere fordele:

    • Hurtigere og nemmere påføring.
    • Ingen ekstra maskiner eller tunge værktøjer er nødvendige for at påføre det.
    • Mindre arbejde.
    • Mindre tidskrævende.
    • Lettere, undgår dermed eventuelle problemer med vægten af en betongulv.
    • Tyndere, undgår at skulle justere døre, paneler osv. for at tilpasse dem til tykkelsen.
    • Kan anvendes i alle typer af rum, vægge, gulve osv.
    • Ingen samlinger.
    • Ingen revner opstår efter tørreprocessen.
    • Påføring er mulig både på lodrette og vandrette flader.
  • Er mikrocementen skridsikker?

    Ja, microcementen kan göras “halk-fri”. I inomhusmiljö blir samtliga produkter tillräckligt halkfria enbart med den vanliga lacken, ytan kan upplevas något halare de första veckorna. För att få bästa halkskydd så rekomenderar vi att man använder Forcrete Coarse. Microbase XT kan användas om man vill ha extra halkskydd runt en pool eller på en entretrappa, dess grovhet gör den svårare att rengöra med mopp och trasa, därför rekommenderas den bara på ytor som kan sköljas av ordentligt.

Spørgsmål om farve, struktur, lak og udseende.

  • Ja, det er muligt at have flere farver på en overflade?

    Ja, det er muligt at bruge flere farver på samme overflade. Dette gør det også muligt at skabe forskellige mønstre og logoer, og det kan også gøres på en færdig overflade. Dette kræver normalt mere arbejde for applikatøren og kan derfor medføre en lidt højere pris.

    Hvis man ønsker ekstra liv i overfladen, kan man også påføre to lignende nuancer samtidigt. Det anbefales at bruge Coarse som slutfinish for at undgå en alt for livlig overflade. Vi anbefaler at bruge to ret ens nuancer på mikrocementen.

  • Hvilken glans på lakken kan vi vælge?

    Vi bruger to typer overfladebehandlinger.

    Forshield 2kwb er den mest almindelige lak, den giver en mat, ubehandlet finish. Til bordplader og offentlige områder har vi også en lak kaldet Forshield ULTRA, som giver bedre beskyttelse mod kemikalier og mere seje pletter.

    For en overflade med fokus på slidbeskyttelse og mindre på pletresistens anbefaler vi Monoseal. Denne poleres, hvilket skaber en blank overflade lignende poleret beton, så du får en overflade, der er næsten lige så modstandsdygtig over for ridser som en standard flise, dog på bekostning af en lidt svagere lakbeskyttelse.

  • Porøsitet, farveforskelle og pigmentpletter

    Når man påfører mikrocement, kan det påvirkes af temperaturerne på underlaget og i luften. Dette kan resultere i farveskift, små luftbobler eller nogle pigmentpletter på overfladen. Dette er helt normalt og kan ikke undgås, da det er en del af at arbejde med et naturligt materiale. For at opdage disse påvirkninger skal man normalt lede efter dem. Selvom applikatøren stræber efter at undgå sådanne påvirkninger så meget som muligt, kan det altid forekomme.

  • Kan jeres microcement altid fås i en glat version, eller kan den fås med struktur?

    Microcement lægges i et par lag. Antallet afhænger af den specifikke produkt, I bruger, men normalt set er det 2-4 lag med en samlet tykkelse på 2-4 mm. Overfladen bliver så jævn eller ujævn som den eksisterende bund er; for at få en jævn overflade skal underlaget også være helt jævnt.

    Strukturen på cementen bestemmes af den slutfinish, man bruger, men også af applikatøren. Med de grovere produkter kan man skabe mere struktur end med de finere. Det sidste lag kan også slibes mere eller mindre for at opnå mere eller mindre struktur på overfladen. Hvor meget man sliber overfladen og hvor jævn eller ujævn man ønsker den, er en smagssag. Diskutér med den, der udfører projektet, hvordan I ønsker det. Vi anbefaler altid at se et større prøvestykke, inden I går i gang, for at være sikre på, at I er enige. Husk, at en overflade med meget struktur generelt kan være sværere at holde ren.

  • Hvordan sikrer vi os, at farven på microcementen bliver korrekt?

    Vi bruger meget præcise måleværktøjer for altid at tilføje den samme mængde pigment og dermed den korrekte farve. Ligesom når man blander maling, kan der dog stadig være mindre variationer i resultatet, hvis det er fra to forskellige lejligheder.

    Normalt set vil lyset fra lamper, vinduer osv. have en større indflydelse på resultatet end hvilken batch cementen kommer fra.

  • Hvor præcise er farveprøverne?

    Applikationen af mikrocement er et håndværk, og derfor er der flere faktorer, der kan påvirke materialets endelige udseende.

    To overflader bliver aldrig præcis ens, men forskellene er normalt meget små. Pigmentændringerne er ofte mindre fremtrædende på de mindre prøvebrikker og derfor ikke så "levende" som på en større overflade. Temperaturen under påføringen vil også påvirke, hvordan materialet tørrer, og kan derfor påvirke farven.

    En prøvebrik bør altid betragtes som en reference, jo større prøvebrik, jo mere nøjagtigt vil slutresultatet kunne være.

  • Kan ballasten ses i microcementet?

    Vi påfører mikrocement i meget tynde lag, og stenene i cementen er derfor meget små. Ballasten i microcementen er ikke synlig ved traditionel påføring. Med vores produkt Microquartz coarse og teknikken kaldet “hand-floated”, kan vi fremhæve nogle af de små sten fra cementen, hvilket skaber en fornemmelse af at man ser lidt af ballasten.

  • Hvilken farve på mikrocementet kan vi vælge?

    Vi har flere farver at vælge imellem både for Luna og Forcrete. Da råmaterialerne mellem de forskellige produkter er forskellige, vil Fossil 1 i Luna og Fossil 1 i Forcrete ikke være identiske. Det er derfor vigtigt, at I altid ser en prøve af det respektive produkt, inden I starter jeres projekt. Farven på jeres projekt kan derefter variere lidt afhængigt af påføringsteknik, mængden af vand ved påføring, luftfugtighed, temperatur osv. Farveprøverne skal betragtes som reference, men en rigtig farveprøve vil normalt ligge meget tæt på slutresultatet.

    Skulle I mod forventning ikke finde en farve, der passer til jer, kan I mod en mindre omkostning bestille den ønskede RAL/NCS-farve gennem vores producent. Det er vigtigt, at I er ude i god tid, så blandingen kan leveres på fabrikken uden tillæg for ekspresforsendelse. Microcement har variationer, afhængigt af hvor man måler på overfladen, vil man få forskellige resultater på farvekoden, men helheden af grundmaterialet vil matche den bestilte farvekode.

Microcement priser

  • Koster Forcrete mere end en traditionel microcement?

    Forcrete er generelt dyrere end en traditionel microcement, dette skyldes, at materialeomkostningerne er højere. Set over et helt projekt bliver prisforskellen ofte ikke så stor, når man tænker på, hvad man får. Med en traditionel microcement får du et godt produkt, der fungerer godt til det meste, men det kræver en vis indsats fra dig som kunde. Med Forcrete får du en mikrocement ud over det sædvanlige, der kan tåle mere slid og dermed stiller mindre krav til dig som kunde. Naturligvis afhænger forskellen også af, hvilken cement du sammenligner med; i sammenligning med en billig cement af lav kvalitet bliver prisforskellen selvfølgelig større.

    Omtrentlig prisforskel i forhold til en traditionel microcement:

    Normalstort badeværelse påført fliser: ca. 10.000-12.000 kr. ekstra inklusive moms

    Bordplade: ca. 2.500-4.000 kr. ekstra inklusive moms

    Standardgulv på flydende spartlet overflade: ca. 400 kr. ekstra/m2 inklusive moms (ved påføring uden net)

  • Er microcement dyrt?

    Det afhænger af flere forskellige faktorer. Valg af produkt, eksisterende overflade, størrelse osv.

    Microcement er kun en økonomisk løsning, når det påføres en eksisterende overflade i god stand. Den besparelse, man opnår, skyldes primært, at man undgår at rive de eksisterende overflader ned og genopbygge dem fra bunden. Den største besparelse opnås derfor ofte ved renovering af badeværelser på en eksisterende overflade.

    Store overflader bliver som regel også økonomisk fordelagtige, mens meget små overflader ofte bliver meget dyre pr. kvadratmeter.

Vedligeholdelse og pleje

  • Hvordan rengøres og vedligeholdes mikrocement?

    Daglig vedligeholdelse:

    Til daglig rengøring skal der bruges pH-neutralt middel, aldrig stærke rengøringsmidler eller afkalkningsmidler. Lad aldrig rengøringsmidlet sidde på mikrocementen for længe. Alkaliske produkter som ammoniak, klor, blegemiddel, vaskemidler osv. kan beskadige mikrocementens beskyttende lag.

    Vedligeholdelsen af mikrocement minder om vedligeholdelsen af trægulve. Man bør undgå permanent kontakt med fugt, så undgå våde tæpper, håndklæder og andre materialer, der sammen med en væske forsegler overfladen (gælder ikke for Forcrete, som tåler stående vand og ikke kan misfarves af det).

    Hold overfladen fri for sten eller sand, da disse med tiden kan forårsage ridser og øget slid.

    Undgå at kaste og trække hårde og tunge genstande, da dette naturligvis kan beskadige overfladen. Mikrocement er robust, men ikke uopslideligt. Når du flytter møbler, "løft og sæt ned", træk aldrig. Det er nødvendigt at beskytte gulvet mod metalben, møbler og genstande med slibende kontaktpunkter eller betydelig vægt med møbelbeskyttere.

    Jo højere "antislip" (antiglid) egenskaber, desto mere kompliceret bliver rengøringen, på grund af den teksturerede overflade. Det er derfor vigtigt at vurdere behovet for "antiglid" på gulvene.

    Regelmæssig opfriskning:

    Vi anbefaler regelmæssig vedligeholdelse af mikrocementen med en akrylvoks, der efterlader et beskyttende lag og giver nyt glans. Der er ikke behov for særligt udstyr til dette, vi anbefaler blot at bruge en moppe til korrekt påføring af voksen. Frekvensen af vedligeholdelse afhænger af gulvets brug (hjem, fællesområde, butik, mængde snavs osv.). Dette kan sammenlignes med et trægulv, der bør opfriskes 1-2 gange om året. Dette er kun anbefalinger for at bevare beskyttelsen og det nye udseende. Afhængigt af anvendelsesområdet anbefaler vi en ny topsealer hvert tredje til femte år.

    Første tid efter påføring:

    Mikrocement når sin fulde kapacitet i hårdhed og kemisk resistens en måned efter påføring af sin endelige finish. Der er øget risiko for skade i de første to uger.

    • 1-2 dage efter sidste lak kan gulvet betrædes forsigtigt.
    • 4-5 dage efter sidste lak kan overfladen møbleres og udsættes for vand.
    • 14 dage efter sidste lak kan overfladen dækkes med filtdug, tæpper og andet, der forsegler lakken. Nu kan overfladen også rengøres med pH-neutrale rengøringsmidler.
  • Hvor stærk og holdbar er mikrocement?

    Til trods for dens tykkelse på kun 2-3 mm er en af materialets store fordele dets slidstyrke og hårdhed.

    Vi har forskellige typer mikrocement til forskellige formål. Alle vores cementer fungerer godt i hjemmemiljøet og kan bruges i vådrum, på bordplader osv. I et badeværelse er det vigtigt, at mikrocementen ikke kan misfarves af vand. En traditionel mikrocement har kun en lak som beskyttelse, hvis lakken skades eller hvis vand står på overfladen, vil den blive misfarvet af vand. Med Forcretes mikrocement vil det aldrig ske, derfor bør I bruge Forcrete i jeres badeværelse.

    Forcrete - oprindeligt udviklet til industrielt brug, efter nogle forbedringer i materialet er den nu den mest eksklusive mikrocement, I kan få. Forcrete tåler vand uden lak og har en hårdhed som ingen anden mikrocement, vi har testet. Dens slidstyrke og modstandsdygtighed betyder, at den kræver mindre efterbehandling, hvilket igen gør den mere naturlig end andre typer mikrocement. Vælger I at bruge monoseal som overfladebehandling, får I en overflade, der er lige så hård som en standard flise.

    Modstanden mod ridser og tryk afhænger delvist af den overflade, I påfører mikrocementen på. Mikrocement opbygger kun 2-3 mm, det vil sige, at det vil blive deformt ved hårde slag, hvis underlaget under cementen deformeres. Et eksempel er, at mikrocement, der er påført gips, lettere vil blive beskadiget af "slag" end en der er påført fliser, da gips ikke er et lige så hårdt materiale.

    Den mest ridsebestandige mikrocement opnår I ved at bruge Forcete med en poleret Monoseal som overfladebelægning. Den får så en ringere beskyttelse mod kemikalier, hvilket gør, at den primært bruges på gulve, hvor ridsebestandigheden er vigtigere end pletbeskyttelsen.

    Beskyttelsen mod kemikalier afhænger af, hvilken lak der er blevet brugt til at beskytte mikrocementen. Lakken er den sidste og vigtigste beskyttelse mod pletter, væsker og overfladiske ridser. Vi tester regelmæssigt vores lakker for at sikre os, at de er i top. Testene bekræfter, at vores lakker har meget høj kemisk resistens.

    Nogle af de tester, der er blevet udført, er med;

    Olie, sodavand, rødvin og lignende, efterlader ikke pletter efter rengøring inden for få timer. Eddike efterlader små mærker på mikrocement, hvis de efterlades, ligesom syrer påvirker overfladen på f.eks. marmor, men hvis rengøringen sker hurtigt, efterlades der ingen pletter. Saltsyre, ren blegemiddel, acetone og ammoniak kan efterlade mærker allerede efter en times eksponering, men hvis rengøringen sker straks, vil der ikke være pletter.

  • Kan man reparere mikrocement?

    Ja og nej. Det er muligt at reparere cementen, men ligesom med beton vil det ofte være mere eller mindre synligt. To cementbaserede materialer, der ikke tørrer samtidigt, vil altid have en vis farveforskel.

    En reparation kan nogle gange blive meget god og næste gang udføres på samme måde, men da kan den være langt mere synlig. Da mikrocement er et levende materiale med variationer, afhænger det også af, om reparationen udføres på et lyst eller mørkt område i underlaget, for at få en god match.

    Det samme gælder, hvis man lægger to overflader ved siden af hinanden på forskellige tidspunkter.

  • Er det nemt at rengøre mikrocement?

    Med mikrocement får man en sømløs overflade uden fuger og samlinger, hvor snavs normalt set ikke hæfter sig fast. Den daglige rengøring kan nemt udføres med vand eller pH-neutrale rengøringsmidler.

  • Kan man bruge mikrocement med kalkholdigt vand?

    På grund af mikrocementens mangel på samlinger får man en overflade, der er lettere at undgå kalkpletter på. Kalken sidder normalt fast på fliser og klinker i og omkring fugerne. Med mikrocement kan vi let skrabe vandet væk og undgå pletterne fra begyndelsen. Hvis I har meget kalkholdigt vand, anbefaler vi at vælge en af de lysere farver. Skulle der opstå pletter, fungerer vores rengøringsmiddel "Eco-clean pro" generelt godt til at fjerne dem. Til mere seje pletter kan "pink-stuff" også anvendes.

    Den daglige rengøring udføres ellers med vand eller pH-neutrale rengøringsmidler, eventuelt vores "Ecoclean basic".

    Rengør ikke overfladen med Mr. Muscle, Ajax, opvaskemiddel eller andre mere kraftfulde rengøringsmidler.

Certificerede håndværkere, prøver osv.

  • Kan I sende mikrocementprøver til os?

    Vi sender mange prøver til arkitekter og virksomheder, der ønsker prøver til eventuelle projekter. Vores partnere kan også vise jer større prøver i forskellige farver og strukturer.

    Sammenlign gerne følelsen og strukturen på vores prøver med andre typer af mikrocement.

    Send en e-mail til info@designcement.se, hvis I ønsker at få tilsendt prøver.

  • Anvender I mikrocement eller sælger I kun materialet?

    Det sker, at vi udfører større projekter, hvor flere virksomheder er nødvendige for at gennemføre projektet. De fleste projekter udføres dog af en af vores certificerede partnere. Vi har uddannet virksomheder i hele Skandinavien, der kan hjælpe jer med jeres projekt. I kan finde nogle af dem under "find applikatør" her på hjemmesiden. Adskillige af virksomhederne fra Sverige udfører opgaver i hele Skandinavien.

    Vi har uddannet over 500 virksomheder i at bruge vores produkter, så vi kan derfor påtage os opgaver i alle størrelser i hele Skandinavien.

  • Kan I hjælpe mig med at komme i kontakt med en certificeret partner?

    Selvfølgelig, vi hjælper ofte privatpersoner, virksomheder og arkitekter med at komme i kontakt med en af vores partnere.

    Vi på Designcement er en af Skandinaviens største netværk af certificerede mikrocementapplikatører. Vores netværk af applikatører vokser hurtigt i Danmark, og virksomhederne i det sydlige Sverige udfører også regelmæssigt arbejde i Danmark. I kan kontakte en af vores partnere direkte under "find applikatør" her på hjemmesiden. Hvis I ønsker, at vi skal hjælpe med kontakten, kan I udfylde vores kontaktformular med oplysninger eller sende en e-mail til info@designcement.se. Så beder vi en af vores partnere i jeres nærhed om at kontakte jer.

    Vil du have en grov prisestimering med det samme? Udfyld vores tilbudsformular, så får I en skønnet pris på bare et par minutter.

Andre spørgsmål

  • Hvor lang tid tager en renovering med mikrocement?

    Det afhænger af flere faktorer.

    Hvilken overflade, hvilket underlag der er der i dag, hvem der udfører arbejdet, og hvilket produkt I skal bruge.

    Hvis vi ser bort fra forberedelsesarbejdet og tager udgangspunkt i en jævn overflade med de forskellige produkter.

    Luna Rockplaster (Vægge) - Fra 2 dage

    Forcrete - Fra 4 dage på små overflader / Standardgulve 5-6 dage / Standardbadeværelser 6-7 dage

    På en "enklere" overflade kan påføringen udføres over en periode på mellem tre til fem dage. Med forskellige farvevalg eller mere komplekse overflader øges tiden hurtigt med et par dage. En til to dage efter den sidste overfladebehandling kan man gå på overfladen. Man bør derefter vente yderligere en uge, før man møblerer, og i alt to uger, før man lægger tæpper. Dette giver alle lagene af produktet tid til at tørre. Man kan gå på overfladen 24 timer efter den sidste påføring, hvis man normalt ville vente en uge.

  • Hvilke materialer kan mikrocement påføres?

    En af mikrocementens mange fordele er dens gode vedhæftningsevne. Mikrocement kan påføres næsten alle typer underlag: cement, beton, mørtel, flydespartel, marmor, fliser, klinker, gips, laminat, træ (anbefales ikke direkte på massivt træ), på vægge og gulve, både indendørs og udendørs.

    Underlaget skal altid være jævnt, tørt og fri for støv eller fedt.

    Da mikrocement hæfter direkte på fliser og klinker, undgår man en stor, besværlig og dyr del af renoveringsarbejdet på denne type underlag. Alt arbejdet med at nedrive, kaste væk og begynde forfra samt alle omkostningerne ved opbygningen. Hvis overfladebehandlingen i dit gamle badeværelse er intakt, fungerer denne metode også der.

  • Kan man lægge mikrocement i en kælder?

    Det er muligt at lægge mikrocement i en drænet og isoleret kælder. Hvis kælderen er tør, men ikke isoleret og drænet, anbefaler vi vores produkt "Rockplaster" på væggene. Hvis kælderen er fugtig, anbefaler vi ikke mikrocement.

    • Isoleret og drænet kælder - Valgfrit produkt
    • Tør kælder, der ikke er isoleret/drænet - Uden isolering og dræning er der altid en større risiko for misfarvninger. På væggene anbefaler vi derfor "Rockplaster", på gulvene anbefaler vi ikke mikrocement på grund af risikoen for stigende fugt.
    • Fugtig kælder - Anbefales ikke.
  • Er det muligt at påføre mikrocement i en sauna?

    Ja, det er muligt at påføre mikrocement i en sauna.

    Vi anbefaler i dette tilfælde at anvende Forcrete mikrocement. I modsætning til almindelig mikrocement tåler disse dampen, som opstår i en sauna.

    Underlaget skal være helt, jævnt og stabilt, og det skal have den rette hældning osv.

  • Kan man bruge mikrocement udendørs?

    Ja, det er muligt at påføre mikrocement udendørs, men der er nogle ting, man skal være opmærksom på.

    Vi anbefaler at anvende Aquaciment eller Forcrete udendørs, helst på beton eller flydespartel. På møbler kan man også påføre mikrocement på cementbaserede pladematerialer eller andre ikke-levende materialer.

    Ved påføring på fliser/klinker udendørs er det vigtigt, at fugerne er blevet ordentligt tørre, helst om sensommeren. Hvis der stadig er fugt i fugerne, kan den trænge op i fugerne og misfarve cementen. I visse tilfælde kan man blokere denne fugt med vores epoxibaserede primer, som kun sælges til vores certificerede professionelle.

    Underlaget skal være helt, jævnt og stabilt, og det skal have den rette hældning, så regnvandet f.eks. kan løbe korrekt af. Ved påføring må underlaget ikke have en luftfugtighed på over 85%. Ved trængende fugt kan man bruge vores primapox til at blokere fugten før påføring. Primapox bør ikke bruges f.eks. i kældre eller på overflader, der skal kunne ånde.

    På områder, hvor der er risiko for snerydning, bør man ikke bruge mikrocement.

  • Kan man påføre mikrocement på en fugtig overflade?

    Vores mikrocement bør ikke påføres på et underlag med en relativ luftfugtighed på under 85%. Hvis I er usikre, så udfør en måling. Normalt er dette ikke et problem, det gælder især ved påføring på nystøbte betonplader, ny flydespartel eller i en kælder. Hvis I er i tvivl, bør I bruge en fugtmåler.

  • Hvor jævn skal overfladen være for at kunne påføre mikrocement?

    Hvilken type forarbejde der kræves, varierer en smule afhængigt af, hvilket produkt I planlægger at bruge.

    Alle eventuelle uregelmæssigheder vil påvirke, hvordan produktet bliver, når overfladen påføres og slibes. Hvis en overflade er lidt højere, vil den automatisk blive mere slebet og spartlet, og denne overflade bliver derfor mørkere under slibning og lakning. Derfor er det altid vigtigt at være omhyggelig med forarbejdet, jo finere overflade inden, desto bedre betingelser for et godt resultat.

    Med Forcrete mikrocement behøver man ikke at spartle fugerne først, hvilket sparer tid ved påføring f.eks. i badeværelser.

  • Er det muligt at lægge mikrocement på ujævne overflader eller niveauforskelle?

    Det er muligt at påføre mikrocement på ujævne overflader og niveauforskelle, men overfladen skal være jævn inden påføring. Mikrocementen bygger kun ca. 2-4 mm, dvs. ca. 1 mm pr. lag, og den bliver aldrig mere jævn end det eksisterende underlag. Eventuelle underliggende niveauforskelle vil forblive, hvis de ikke udjævnes inden mikrocementen påføres.

    For mindre niveauforskelle, f.eks. flise- eller klinkefuger, kan man påføre Forcrete direkte på overfladen.

  • Hvor tykt kan man lægge microcement?

    Microcement er ikke beregnet til at bygge i højden, vi påfører kun cementen i 3-4 tynde lag med en samlet tykkelse på cirka 3 mm.

    Når microcementen påbegyndes, skal overfladen allerede være udjævnet.