ALMINDELIGE SPØRGSMÅL OM MICROCEMENT

Og guider, tips og råd.

FAQ

Microcement i badeværelset

  • Kan man bruge mikrocement på badeværelset, og er det godkendt?

    Ja, mikrocement er et perfekt materiale til badeværelser. Det er ikke overfladebehandlingen, men tætningssystemet, der er godkendt til vådrum. Det vil sige, det er ikke fliserne, mikrocementen eller klinkerne, der bliver godkendt, men tætningssystemet, der bruges under overfladebehandlingen, der er godkendt. Vi bruger Kiilto, som er folien, der godkender vores mikrocement. Spørg din leverandør af tætningssystemet, hvordan de ser på mikrocement.

    Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med mikrocement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre mikrocementen direkte oven på fliserne/klinkerne eller på sit vinylgulv og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod mikrocement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Det tætningssystem, I har, behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækage. For at mikrocement kan påføres en eksisterende overflade, kræves det, at alle fliser er intakte, afløbet er godkendt, faldet er korrekt, og der må ikke være lækage i badeværelset. Jo nyere dit badeværelse er, desto bedre er løsningen med mikrocement.

    Hvis badeværelset ikke er i god stand, skal det renoveres fra bunden af. Selv i så fald er mikrocement et glimrende produkt, men desværre kan man ikke springe over nogle renoveringsfaser, hvilket betyder, at den økonomiske fordel forsvinder.

    Med mikrocement kan man opnå en ensartet overflade, hvor endda badekarret og håndvasken kan være lavet af mikrocement. Dette kan virkelig løfte dit badeværelse til et nyt niveau.

    Hvis du bor i et område med meget kalkholdigt/surt vand, bør du være opmærksom på, at der kan opstå kalkpletter. I dette tilfælde bør du vælge en lysere farve, da eventuelle kalkpletter bliver mindre synlige. Alternativt kan du forhindre pletdannelse ved at bruge en håndklæde/vandstråle.

  • Kan man påføre microcement på plastmåtte?

    Det er fuldt ud muligt at påføre microcement på eksisterende vinylgulv. Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med microcement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre microcementet direkte oven på vinylgulvet eller på fliserne/klinkerne og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod microcement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Tætningen behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, afløbet skal være i orden, faldet skal være godkendt, og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækager. Hvis nogen af disse problemer gælder for dit badeværelse, anbefaler vi at renovere badeværelset fra bunden af. Selv i så fald er mikrocement et glimrende produkt, men man kan desværre ikke springe nogle renoveringsfaser over.

  • Kan man applicere microcement direkte på fliser og klinker?

    Det er helt fint at påføre microcement direkte på fliser og klinker. Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med microcement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre microcementet direkte oven på fliserne/klinkerne eller på sit vinylgulv og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod microcement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.

    Tætningen behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, afløbet skal være i orden, faldet skal være godkendt, ingen revner i fliserne og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækager. Hvis nogen af ​​disse problemer gælder for dit badeværelse, anbefaler vi at renovere badeværelset fra bunden af. Selv i så fald er microcement et glimrende produkt, men man kan desværre ikke springe nogle renoveringsfaser over.

  • Kan man lægge microcement direkte på en tætning?

    Det er fint at lægge vores microcement på et tætningssystem, f.eks. i et badeværelse. Inden microcementet påføres, lægges der en lim fra tætningssystemproducenten. Microcementet påvirker hverken funktionen eller den tekniske levetid. Det er vigtigt, at man lægger limet fra tætningssystemproducenten mellem microcementet og tætningssystemet.

    Vi anbefaler Kiiltos tætningssystem, da de godkender deres produkter sammen med vores. Uanset om I bruger Kiilto eller andre produkter, er det meget vigtigt, at I lader limen blive helt tør. Hvis limen ikke er helt tør ved påføring af microcementet, vil limen sprække, og dermed vil microcementet også sprække.

    Vigtige trin: 

    1. Dæk hele tætningssystemet med lim fra producenten.

    2. På væggene skal overlapningen af tætningssystemet dækkes, og overfladen skal være jævn, når limen er på plads.

    3. På gulvene skal limen komme op i niveau med fliserammen. Mikcocementet bygger kun nogle få mm, hvilket betyder, at vi skal lægge et tykkere lag på gulvet for at komme i niveau med fliserammen/afløbssien.

    4. LAD DET TØRRE, dette er det absolut vigtigste skridt.

    5. Har I brug for at reparere revner eller andet i limen, gøres det nu, og I kan også være nødt til at glatte det ud igen.

    6. Slib overfladen og eventuelle kanter, så en jævn overflade opnås over hele området.

    7. Grund overfladen med den anbefalede primer.

    8. Påfør microcementet på tætningssystemet. Det er muligt at påføre microcement på tætningssystemet, men det kræver tålmodighed og viden for at opnå et godt resultat.

  • Er mikrocement vandtæt?

    Forcrete er 100% tæt allerede inden behandling med forseglinger. Det betyder, at I ikke vil opleve problemer med microcement, der misfarves af vand, som det kan ske med traditionel microcement. I vådrum såsom badeværelser kræves det ALTID, at man lægger et tætningssystem, når man renoverer fra bunden, eller at jeres eksisterende tætningssystem er i god stand. Dette gælder uanset hvilken microcement I vælger (præcis som med fliser). Microcement fra Forcrete er et optimalt produkt til badeværelser, i vaske, badekar osv.

    Alle microcementoverflader skal altid forsegles med en afsluttende overfladebehandling for at beskytte dem mod pletter, ridser osv.

Microcement køkken

  • Er mikrocementen skridsikker?

    Ja, microcementen kan göras “halk-fri”. I inomhusmiljö blir samtliga produkter tillräckligt halkfria enbart med den vanliga lacken, ytan kan upplevas något halare de första veckorna. För att få bästa halkskydd så rekomenderar vi att man använder Forcrete Coarse. Microbase XT kan användas om man vill ha extra halkskydd runt en pool eller på en entretrappa, dess grovhet gör den svårare att rengöra med mopp och trasa, därför rekommenderas den bara på ytor som kan sköljas av ordentligt. 

  • Ja, det är möjligt att göra eller renovera bänkskivor med microcement.

    Ja, microcement kan bruges på bordplader. Det er dog vigtigt at bemærke, at man ikke bør forvente en uopslidelig bordplade, da den kræver pleje.

    Da microcement indeholder harpikser/bindemidler, tåler den ikke direkte varme. Du kan derfor ikke placere varme gryder eller lignende direkte på overfladen. Alle vores laktyper kan anvendes på bordplader, men Topciments og Forcretes 2-komponentprodukter har flere lidt stærkere alternativer, hvis man ønsker ekstra beskyttelse.

  • Hvor slidstærk er mikrocement på bordplader?

    Mikrocement giver en holdbar og let at vedligeholde bordplade. Med Forcretes "ultra-lak" får du ekstra god beskyttelse mod væsker, kemikalier osv. Mikrocementets største fordel på bordplader er muligheden for at skabe store, let rengørbare overflader uden samlinger. Den ensartede design, hvor mikrocementet følger med op på væggen eller ned på gulvet, giver en eksklusiv følelse, som få andre materialer kan skabe.

    Da mikrocement indeholder harpikser/bindemidler, tåler den ikke direkte varme. Du kan derfor ikke sætte varme gryder eller lignende direkte på overfladen. Vælg mikrocement, hvis du søger en slidstærk bordplade. Hvis du ønsker noget, der er mere uopslideligt, bør du vælge laminat eller kompositmaterialer.

  • Hvilken type bordplade kan jeg lægge microcement på?

    Man kan lægge microcement på laminatbordplader, stenbordplader eller MDF-bordplader. Man bør dog ikke lægge microcement direkte på en massiv træbordplade, da denne kan krympe og udvide sig med temperatur og luftfugtighed.

  • Hvilket materiale skal jeg lave min bordplade af?

    Mikrocement bordplader, der er lavet fra bunden, opbygges normalt med en MDF- eller billig laminatplade. Hvis du har en eksisterende plade, der ikke er af massivt træ, er dette alternativ den mest økonomiske løsning.

    For den bedst mulige beskyttelse anbefaler vi Forcrete med lakken "ultra".

Microcement Gulv

  • Kan mikrocement anvendes på gulve med gulvvarme?

    Ja, men inden produktet påføres, skal gulvet gøres klar til påføringen. Gulvvarmen skal slukkes (eller være indstillet på meget lav varme) mindst 48 timer før projektet, da den maksimale gulvtemperatur under påføringen ikke må overstige 18 grader. Efter påføring af mikrocementen skal man vente mindst 48 timer, inden varmen gradvist tændes igen (+5 ° C hver dag). 

    Yderligere detaljeret information fås selvfølgelig på forespørgsel eller ved/efter påføringen.

  • Hvad er forskellen mellem et Forcrete-gulv og en almindelig microcementgulv?

    Forskellene mellem Forcrete og en almindelig microcementgulv er mange.

    Et almindeligt microcementgulv giver ofte en lidt plastisk følelse med tydelige tegn på, at materialet er spartlet ud. Med Forcrete får man derimod en overflade, der ligner en støbt plade, ligesom et ægte betongulv. Gulvet kan derefter behandles med en mat PU-lak for at opnå en mat, ubehandlet følelse, eller alternativt med Monoseal, der derefter poleres for at få en overflade lignende poleret beton.

    Udover udseendet er Forcrete et utroligt hårdt og slidstærkt produkt. Virksomheder, der har testet Forcrete, bliver altid overraskede over, hvor stor forskel der er i hårdheden mellem Forcrete og produkter, de tidligere har testet.

    Forskellen mellem Forcrete og en traditionel microcement skal opleves for at forstå den. Vi er så sikre på, at I vil se og mærke forskellen, at vi opfordrer alle vores kunder til at sammenligne Forcrete med andre microcementer for at danne deres egen opfattelse.

  • Hvad er forskellen mellem mikrocement og poleret beton?

    Overfladebehandlingen på produkterne kan se ret ens ud.

    Med mikrocement får man flere fordele:

    • Hurtigere og nemmere påføring.
    • Ingen ekstra maskiner eller tunge værktøjer er nødvendige for at påføre det.
    • Mindre arbejde.
    • Mindre tidskrævende.
    • Lettere, undgår dermed eventuelle problemer med vægten af en betongulv.
    • Tyndere, undgår at skulle justere døre, paneler osv. for at tilpasse dem til tykkelsen.
    • Kan anvendes i alle typer af rum, vægge, gulve osv.
    • Ingen samlinger.
    • Ingen revner opstår efter tørreprocessen.
    • Påføring er mulig både på lodrette og vandrette flader.
  • Er mikrocementen skridsikker?

    Ja, microcementen kan göras “halk-fri”. I inomhusmiljö blir samtliga produkter tillräckligt halkfria enbart med den vanliga lacken, ytan kan upplevas något halare de första veckorna. För att få bästa halkskydd så rekomenderar vi att man använder Forcrete Coarse. Microbase XT kan användas om man vill ha extra halkskydd runt en pool eller på en entretrappa, dess grovhet gör den svårare att rengöra med mopp och trasa, därför rekommenderas den bara på ytor som kan sköljas av ordentligt.

Spørgsmål om farve, struktur, lak og udseende.

  • Ja, det er muligt at have flere farver på en overflade?

    Ja, det er muligt at bruge flere farver på samme overflade. Dette gør det også muligt at skabe forskellige mønstre og logoer, og det kan også gøres på en færdig overflade. Dette kræver normalt mere arbejde for applikatøren og kan derfor medføre en lidt højere pris.

    Hvis man ønsker ekstra liv i overfladen, kan man også påføre to lignende nuancer samtidigt. Det anbefales at bruge Coarse som slutfinish for at undgå en alt for livlig overflade. Vi anbefaler at bruge to ret ens nuancer på mikrocementen.

  • Hvilken glans på lakken kan vi vælge?

    Vi bruger to typer overfladebehandlinger.

    Forshield 2kwb er den mest almindelige lak, den giver en mat, ubehandlet finish. Til bordplader og offentlige områder har vi også en lak kaldet Forshield ULTRA, som giver bedre beskyttelse mod kemikalier og mere seje pletter.

    For en overflade med fokus på slidbeskyttelse og mindre på pletresistens anbefaler vi Monoseal. Denne poleres, hvilket skaber en blank overflade lignende poleret beton, så du får en overflade, der er næsten lige så modstandsdygtig over for ridser som en standard flise, dog på bekostning af en lidt svagere lakbeskyttelse.

  • Porøsitet, farveforskelle og pigmentpletter

    Når man påfører mikrocement, kan det påvirkes af temperaturerne på underlaget og i luften. Dette kan resultere i farveskift, små luftbobler eller nogle pigmentpletter på overfladen. Dette er helt normalt og kan ikke undgås, da det er en del af at arbejde med et naturligt materiale. For at opdage disse påvirkninger skal man normalt lede efter dem. Selvom applikatøren stræber efter at undgå sådanne påvirkninger så meget som muligt, kan det altid forekomme.

  • Kan jeres microcement altid fås i en glat version, eller kan den fås med struktur?

    Microcement lægges i et par lag. Antallet afhænger af den specifikke produkt, I bruger, men normalt set er det 2-4 lag med en samlet tykkelse på 2-4 mm. Overfladen bliver så jævn eller ujævn som den eksisterende bund er; for at få en jævn overflade skal underlaget også være helt jævnt.

    Strukturen på cementen bestemmes af den slutfinish, man bruger, men også af applikatøren. Med de grovere produkter kan man skabe mere struktur end med de finere. Det sidste lag kan også slibes mere eller mindre for at opnå mere eller mindre struktur på overfladen. Hvor meget man sliber overfladen og hvor jævn eller ujævn man ønsker den, er en smagssag. Diskutér med den, der udfører projektet, hvordan I ønsker det. Vi anbefaler altid at se et større prøvestykke, inden I går i gang, for at være sikre på, at I er enige. Husk, at en overflade med meget struktur generelt kan være sværere at holde ren.

  • Hvordan sikrer vi os, at farven på microcementen bliver korrekt?

    Vi bruger meget præcise måleværktøjer for altid at tilføje den samme mængde pigment og dermed den korrekte farve. Ligesom når man blander maling, kan der dog stadig være mindre variationer i resultatet, hvis det er fra to forskellige lejligheder.

    Normalt set vil lyset fra lamper, vinduer osv. have en større indflydelse på resultatet end hvilken batch cementen kommer fra.

  • Hvor præcise er farveprøverne?

    Applikationen af mikrocement er et håndværk, og derfor er der flere faktorer, der kan påvirke materialets endelige udseende.

    To overflader bliver aldrig præcis ens, men forskellene er normalt meget små. Pigmentændringerne er ofte mindre fremtrædende på de mindre prøvebrikker og derfor ikke så "levende" som på en større overflade. Temperaturen under påføringen vil også påvirke, hvordan materialet tørrer, og kan derfor påvirke farven.

    En prøvebrik bør altid betragtes som en reference, jo større prøvebrik, jo mere nøjagtigt vil slutresultatet kunne være.

  • Kan ballasten ses i microcementet?

    Vi påfører mikrocement i meget tynde lag, og stenene i cementen er derfor meget små. Ballasten i microcementen er ikke synlig ved traditionel påføring. Med vores produkt Microquartz coarse og teknikken kaldet “hand-floated”, kan vi fremhæve nogle af de små sten fra cementen, hvilket skaber en fornemmelse af at man ser lidt af ballasten.

  • Hvilken farve på mikrocementet kan vi vælge?

    Vi har flere farver at vælge imellem både for Luna og Forcrete. Da råmaterialerne mellem de forskellige produkter er forskellige, vil Fossil 1 i Luna og Fossil 1 i Forcrete ikke være identiske. Det er derfor vigtigt, at I altid ser en prøve af det respektive produkt, inden I starter jeres projekt. Farven på jeres projekt kan derefter variere lidt afhængigt af påføringsteknik, mængden af vand ved påføring, luftfugtighed, temperatur osv. Farveprøverne skal betragtes som reference, men en rigtig farveprøve vil normalt ligge meget tæt på slutresultatet.

    Skulle I mod forventning ikke finde en farve, der passer til jer, kan I mod en mindre omkostning bestille den ønskede RAL/NCS-farve gennem vores producent. Det er vigtigt, at I er ude i god tid, så blandingen kan leveres på fabrikken uden tillæg for ekspresforsendelse. Microcement har variationer, afhængigt af hvor man måler på overfladen, vil man få forskellige resultater på farvekoden, men helheden af grundmaterialet vil matche den bestilte farvekode.

Microcement priser

  • Koster Forcrete mere end en traditionel microcement?

    Forcrete er generelt dyrere end en traditionel microcement, dette skyldes, at materialeomkostningerne er højere. Set over et helt projekt bliver prisforskellen ofte ikke så stor, når man tænker på, hvad man får. Med en traditionel microcement får du et godt produkt, der fungerer godt til det meste, men det kræver en vis indsats fra dig som kunde. Med Forcrete får du en mikrocement ud over det sædvanlige, der kan tåle mere slid og dermed stiller mindre krav til dig som kunde. Naturligvis afhænger forskellen også af, hvilken cement du sammenligner med; i sammenligning med en billig cement af lav kvalitet bliver prisforskellen selvfølgelig større.

    Omtrentlig prisforskel i forhold til en traditionel microcement:

    Normalstort badeværelse påført fliser: ca. 10.000-12.000 kr. ekstra inklusive moms

    Bordplade: ca. 2.500-4.000 kr. ekstra inklusive moms

    Standardgulv på flydende spartlet overflade: ca. 400 kr. ekstra/m2 inklusive moms (ved påføring uden net)

  • Er microcement dyrt?

    Det afhænger af flere forskellige faktorer. Valg af produkt, eksisterende overflade, størrelse osv.

    Microcement er kun en økonomisk løsning, når det påføres en eksisterende overflade i god stand. Den besparelse, man opnår, skyldes primært, at man undgår at rive de eksisterende overflader ned og genopbygge dem fra bunden. Den største besparelse opnås derfor ofte ved renovering af badeværelser på en eksisterende overflade.

    Store overflader bliver som regel også økonomisk fordelagtige, mens meget små overflader ofte bliver meget dyre pr. kvadratmeter.

Vedligeholdelse og pleje

  • Hvordan rengøres og vedligeholdes mikrocement?

    Daglig vedligeholdelse:

    Til daglig rengøring skal der bruges pH-neutralt middel, aldrig stærke rengøringsmidler eller afkalkningsmidler. Lad aldrig rengøringsmidlet sidde på mikrocementen for længe. Alkaliske produkter som ammoniak, klor, blegemiddel, vaskemidler osv. kan beskadige mikrocementens beskyttende lag.

    Vedligeholdelsen af mikrocement minder om vedligeholdelsen af trægulve. Man bør undgå permanent kontakt med fugt, så undgå våde tæpper, håndklæder og andre materialer, der sammen med en væske forsegler overfladen (gælder ikke for Forcrete, som tåler stående vand og ikke kan misfarves af det).

    Hold overfladen fri for sten eller sand, da disse med tiden kan forårsage ridser og øget slid.

    Undgå at kaste og trække hårde og tunge genstande, da dette naturligvis kan beskadige overfladen. Mikrocement er robust, men ikke uopslideligt. Når du flytter møbler, "løft og sæt ned", træk aldrig. Det er nødvendigt at beskytte gulvet mod metalben, møbler og genstande med slibende kontaktpunkter eller betydelig vægt med møbelbeskyttere.

    Jo højere "antislip" (antiglid) egenskaber, desto mere kompliceret bliver rengøringen, på grund af den teksturerede overflade. Det er derfor vigtigt at vurdere behovet for "antiglid" på gulvene.

    Regelmæssig opfriskning:

    Vi anbefaler regelmæssig vedligeholdelse af mikrocementen med en akrylvoks, der efterlader et beskyttende lag og giver nyt glans. Der er ikke behov for særligt udstyr til dette, vi anbefaler blot at bruge en moppe til korrekt påføring af voksen. Frekvensen af vedligeholdelse afhænger af gulvets brug (hjem, fællesområde, butik, mængde snavs osv.). Dette kan sammenlignes med et trægulv, der bør opfriskes 1-2 gange om året. Dette er kun anbefalinger for at bevare beskyttelsen og det nye udseende. Afhængigt af anvendelsesområdet anbefaler vi en ny topsealer hvert tredje til femte år.

    Første tid efter påføring:

    Mikrocement når sin fulde kapacitet i hårdhed og kemisk resistens en måned efter påføring af sin endelige finish. Der er øget risiko for skade i de første to uger.

    • 1-2 dage efter sidste lak kan gulvet betrædes forsigtigt.
    • 4-5 dage efter sidste lak kan overfladen møbleres og udsættes for vand.
    • 14 dage efter sidste lak kan overfladen dækkes med filtdug, tæpper og andet, der forsegler lakken. Nu kan overfladen også rengøres med pH-neutrale rengøringsmidler.
  • Hvor stærk og holdbar er mikrocement?

    Til trods for dens tykkelse på kun 2-3 mm er en af materialets store fordele dets slidstyrke og hårdhed.

    Vi har forskellige typer mikrocement til forskellige formål. Alle vores cementer fungerer godt i hjemmemiljøet og kan bruges i vådrum, på bordplader osv. I et badeværelse er det vigtigt, at mikrocementen ikke kan misfarves af vand. En traditionel mikrocement har kun en lak som beskyttelse, hvis lakken skades eller hvis vand står på overfladen, vil den blive misfarvet af vand. Med Forcretes mikrocement vil det aldrig ske, derfor bør I bruge Forcrete i jeres badeværelse.

    Forcrete - oprindeligt udviklet til industrielt brug, efter nogle forbedringer i materialet er den nu den mest eksklusive mikrocement, I kan få. Forcrete tåler vand uden lak og har en hårdhed som ingen anden mikrocement, vi har testet. Dens slidstyrke og modstandsdygtighed betyder, at den kræver mindre efterbehandling, hvilket igen gør den mere naturlig end andre typer mikrocement. Vælger I at bruge monoseal som overfladebehandling, får I en overflade, der er lige så hård som en standard flise.

    Modstanden mod ridser og tryk afhænger delvist af den overflade, I påfører mikrocementen på. Mikrocement opbygger kun 2-3 mm, det vil sige, at det vil blive deformt ved hårde slag, hvis underlaget under cementen deformeres. Et eksempel er, at mikrocement, der er påført gips, lettere vil blive beskadiget af "slag" end en der er påført fliser, da gips ikke er et lige så hårdt materiale.

    Den mest ridsebestandige mikrocement opnår I ved at bruge Forcete med en poleret Monoseal som overfladebelægning. Den får så en ringere beskyttelse mod kemikalier, hvilket gør, at den primært bruges på gulve, hvor ridsebestandigheden er vigtigere end pletbeskyttelsen.

    Beskyttelsen mod kemikalier afhænger af, hvilken lak der er blevet brugt til at beskytte mikrocementen. Lakken er den sidste og vigtigste beskyttelse mod pletter, væsker og overfladiske ridser. Vi tester regelmæssigt vores lakker for at sikre os, at de er i top. Testene bekræfter, at vores lakker har meget høj kemisk resistens.

    Nogle af de tester, der er blevet udført, er med;

    Olie, sodavand, rødvin og lignende, efterlader ikke pletter efter rengøring inden for få timer. Eddike efterlader små mærker på mikrocement, hvis de efterlades, ligesom syrer påvirker overfladen på f.eks. marmor, men hvis rengøringen sker hurtigt, efterlades der ingen pletter. Saltsyre, ren blegemiddel, acetone og ammoniak kan efterlade mærker allerede efter en times eksponering, men hvis rengøringen sker straks, vil der ikke være pletter.

  • Kan man reparere mikrocement?

    Ja og nej. Det er muligt at reparere cementen, men ligesom med beton vil det ofte være mere eller mindre synligt. To cementbaserede materialer, der ikke tørrer samtidigt, vil altid have en vis farveforskel.

    En reparation kan nogle gange blive meget god og næste gang udføres på samme måde, men da kan den være langt mere synlig. Da mikrocement er et levende materiale med variationer, afhænger det også af, om reparationen udføres på et lyst eller mørkt område i underlaget, for at få en god match.

    Det samme gælder, hvis man lægger to overflader ved siden af hinanden på forskellige tidspunkter.

  • Er det nemt at rengøre mikrocement?

    Med mikrocement får man en sømløs overflade uden fuger og samlinger, hvor snavs normalt set ikke hæfter sig fast. Den daglige rengøring kan nemt udføres med vand eller pH-neutrale rengøringsmidler.

  • Kan man bruge mikrocement med kalkholdigt vand?

    På grund af mikrocementens mangel på samlinger får man en overflade, der er lettere at undgå kalkpletter på. Kalken sidder normalt fast på fliser og klinker i og omkring fugerne. Med mikrocement kan vi let skrabe vandet væk og undgå pletterne fra begyndelsen. Hvis I har meget kalkholdigt vand, anbefaler vi at vælge en af de lysere farver. Skulle der opstå pletter, fungerer vores rengøringsmiddel "Eco-clean pro" generelt godt til at fjerne dem. Til mere seje pletter kan "pink-stuff" også anvendes.

    Den daglige rengøring udføres ellers med vand eller pH-neutrale rengøringsmidler, eventuelt vores "Ecoclean basic".

    Rengør ikke overfladen med Mr. Muscle, Ajax, opvaskemiddel eller andre mere kraftfulde rengøringsmidler.

Certificerede håndværkere, prøver osv.

  • Kan I sende mikrocementprøver til os?

    Vi sender mange prøver til arkitekter og virksomheder, der ønsker prøver til eventuelle projekter. Vores partnere kan også vise jer større prøver i forskellige farver og strukturer.

    Sammenlign gerne følelsen og strukturen på vores prøver med andre typer af mikrocement.

    Send en e-mail til info@designcement.se, hvis I ønsker at få tilsendt prøver.

  • Anvender I mikrocement eller sælger I kun materialet?

    Det sker, at vi udfører større projekter, hvor flere virksomheder er nødvendige for at gennemføre projektet. De fleste projekter udføres dog af en af vores certificerede partnere. Vi har uddannet virksomheder i hele Skandinavien, der kan hjælpe jer med jeres projekt. I kan finde nogle af dem under "find applikatør" her på hjemmesiden. Adskillige af virksomhederne fra Sverige udfører opgaver i hele Skandinavien.

    Vi har uddannet over 500 virksomheder i at bruge vores produkter, så vi kan derfor påtage os opgaver i alle størrelser i hele Skandinavien.

  • Kan I hjælpe mig med at komme i kontakt med en certificeret partner?

    Selvfølgelig, vi hjælper ofte privatpersoner, virksomheder og arkitekter med at komme i kontakt med en af vores partnere.

    Vi på Designcement er en af Skandinaviens største netværk af certificerede mikrocementapplikatører. Vores netværk af applikatører vokser hurtigt i Danmark, og virksomhederne i det sydlige Sverige udfører også regelmæssigt arbejde i Danmark. I kan kontakte en af vores partnere direkte under "find applikatør" her på hjemmesiden. Hvis I ønsker, at vi skal hjælpe med kontakten, kan I udfylde vores kontaktformular med oplysninger eller sende en e-mail til info@designcement.se. Så beder vi en af vores partnere i jeres nærhed om at kontakte jer.

    Vil du have en grov prisestimering med det samme? Udfyld vores tilbudsformular, så får I en skønnet pris på bare et par minutter.

Andre spørgsmål

  • Hvor lang tid tager en renovering med mikrocement?

    Det afhænger af flere faktorer.

    Hvilken overflade, hvilket underlag der er der i dag, hvem der udfører arbejdet, og hvilket produkt I skal bruge.

    Hvis vi ser bort fra forberedelsesarbejdet og tager udgangspunkt i en jævn overflade med de forskellige produkter.

    Luna Rockplaster (Vægge) - Fra 2 dage

    Forcrete - Fra 4 dage på små overflader / Standardgulve 5-6 dage / Standardbadeværelser 6-7 dage

    På en "enklere" overflade kan påføringen udføres over en periode på mellem tre til fem dage. Med forskellige farvevalg eller mere komplekse overflader øges tiden hurtigt med et par dage. En til to dage efter den sidste overfladebehandling kan man gå på overfladen. Man bør derefter vente yderligere en uge, før man møblerer, og i alt to uger, før man lægger tæpper. Dette giver alle lagene af produktet tid til at tørre. Man kan gå på overfladen 24 timer efter den sidste påføring, hvis man normalt ville vente en uge.

  • Hvilke materialer kan mikrocement påføres?

    En af mikrocementens mange fordele er dens gode vedhæftningsevne. Mikrocement kan påføres næsten alle typer underlag: cement, beton, mørtel, flydespartel, marmor, fliser, klinker, gips, laminat, træ (anbefales ikke direkte på massivt træ), på vægge og gulve, både indendørs og udendørs.

    Underlaget skal altid være jævnt, tørt og fri for støv eller fedt.

    Da mikrocement hæfter direkte på fliser og klinker, undgår man en stor, besværlig og dyr del af renoveringsarbejdet på denne type underlag. Alt arbejdet med at nedrive, kaste væk og begynde forfra samt alle omkostningerne ved opbygningen. Hvis overfladebehandlingen i dit gamle badeværelse er intakt, fungerer denne metode også der.

  • Kan man lægge mikrocement i en kælder?

    Det er muligt at lægge mikrocement i en drænet og isoleret kælder. Hvis kælderen er tør, men ikke isoleret og drænet, anbefaler vi vores produkt "Rockplaster" på væggene. Hvis kælderen er fugtig, anbefaler vi ikke mikrocement.

    • Isoleret og drænet kælder - Valgfrit produkt
    • Tør kælder, der ikke er isoleret/drænet - Uden isolering og dræning er der altid en større risiko for misfarvninger. På væggene anbefaler vi derfor "Rockplaster", på gulvene anbefaler vi ikke mikrocement på grund af risikoen for stigende fugt.
    • Fugtig kælder - Anbefales ikke.
  • Er det muligt at påføre mikrocement i en sauna?

    Ja, det er muligt at påføre mikrocement i en sauna.

    Vi anbefaler i dette tilfælde at anvende Forcrete mikrocement. I modsætning til almindelig mikrocement tåler disse dampen, som opstår i en sauna.

    Underlaget skal være helt, jævnt og stabilt, og det skal have den rette hældning osv.

  • Kan man bruge mikrocement udendørs?

    Ja, det er muligt at påføre mikrocement udendørs, men der er nogle ting, man skal være opmærksom på.

    Vi anbefaler at anvende Aquaciment eller Forcrete udendørs, helst på beton eller flydespartel. På møbler kan man også påføre mikrocement på cementbaserede pladematerialer eller andre ikke-levende materialer.

    Ved påføring på fliser/klinker udendørs er det vigtigt, at fugerne er blevet ordentligt tørre, helst om sensommeren. Hvis der stadig er fugt i fugerne, kan den trænge op i fugerne og misfarve cementen. I visse tilfælde kan man blokere denne fugt med vores epoxibaserede primer, som kun sælges til vores certificerede professionelle.

    Underlaget skal være helt, jævnt og stabilt, og det skal have den rette hældning, så regnvandet f.eks. kan løbe korrekt af. Ved påføring må underlaget ikke have en luftfugtighed på over 85%. Ved trængende fugt kan man bruge vores primapox til at blokere fugten før påføring. Primapox bør ikke bruges f.eks. i kældre eller på overflader, der skal kunne ånde.

    På områder, hvor der er risiko for snerydning, bør man ikke bruge mikrocement.

  • Kan man påføre mikrocement på en fugtig overflade?

    Vores mikrocement bør ikke påføres på et underlag med en relativ luftfugtighed på under 85%. Hvis I er usikre, så udfør en måling. Normalt er dette ikke et problem, det gælder især ved påføring på nystøbte betonplader, ny flydespartel eller i en kælder. Hvis I er i tvivl, bør I bruge en fugtmåler.

  • Hvor jævn skal overfladen være for at kunne påføre mikrocement?

    Hvilken type forarbejde der kræves, varierer en smule afhængigt af, hvilket produkt I planlægger at bruge.

    Alle eventuelle uregelmæssigheder vil påvirke, hvordan produktet bliver, når overfladen påføres og slibes. Hvis en overflade er lidt højere, vil den automatisk blive mere slebet og spartlet, og denne overflade bliver derfor mørkere under slibning og lakning. Derfor er det altid vigtigt at være omhyggelig med forarbejdet, jo finere overflade inden, desto bedre betingelser for et godt resultat.

    Med Forcrete mikrocement behøver man ikke at spartle fugerne først, hvilket sparer tid ved påføring f.eks. i badeværelser.

  • Er det muligt at lægge mikrocement på ujævne overflader eller niveauforskelle?

    Det er muligt at påføre mikrocement på ujævne overflader og niveauforskelle, men overfladen skal være jævn inden påføring. Mikrocementen bygger kun ca. 2-4 mm, dvs. ca. 1 mm pr. lag, og den bliver aldrig mere jævn end det eksisterende underlag. Eventuelle underliggende niveauforskelle vil forblive, hvis de ikke udjævnes inden mikrocementen påføres.

    For mindre niveauforskelle, f.eks. flise- eller klinkefuger, kan man påføre Forcrete direkte på overfladen.

  • Hvor tykt kan man lægge microcement?

    Microcement er ikke beregnet til at bygge i højden, vi påfører kun cementen i 3-4 tynde lag med en samlet tykkelse på cirka 3 mm.

    Når microcementen påbegyndes, skal overfladen allerede være udjævnet.