Ja, mikrocement er et perfekt materiale til badeværelser. Det er ikke overfladebehandlingen, men tætningssystemet, der er godkendt til vådrum. Det vil sige, det er ikke fliserne, mikrocementen eller klinkerne, der bliver godkendt, men tætningssystemet, der bruges under overfladebehandlingen, der er godkendt. Vi bruger Kiilto, som er folien, der godkender vores mikrocement. Spørg din leverandør af tætningssystemet, hvordan de ser på mikrocement.
Hvis man ønsker at renovere et ældre flisebelagt badeværelse med mikrocement, er det ofte ikke nødvendigt at rive det eksisterende badeværelse ned, hvis overfladen er intakt. Man kan i stedet påføre mikrocementen direkte oven på fliserne/klinkerne eller på sit vinylgulv og dermed undgå en masse ekstra arbejde og udgifter. For at nævne nogle udgifter, der opstår ved at rive det gamle badeværelse ned: Nyt gips, tætning, lim, fugemasse, fliser, klinker, og ofte dyre el- og VVS-omkostninger. Vælger du derimod mikrocement, kommer der kun mindre VVS-omkostninger til for at afmontere vasken, bruseren og toilettet.
Det tætningssystem, I har, behøver ikke at være godkendt i henhold til dagens regler, men overfladen skal være intakt, og selvfølgelig må der ikke være mistanke om lækage. For at mikrocement kan påføres en eksisterende overflade, kræves det, at alle fliser er intakte, afløbet er godkendt, faldet er korrekt, og der må ikke være lækage i badeværelset. Jo nyere dit badeværelse er, desto bedre er løsningen med mikrocement.
Hvis badeværelset ikke er i god stand, skal det renoveres fra bunden af. Selv i så fald er mikrocement et glimrende produkt, men desværre kan man ikke springe over nogle renoveringsfaser, hvilket betyder, at den økonomiske fordel forsvinder.
Med mikrocement kan man opnå en ensartet overflade, hvor endda badekarret og håndvasken kan være lavet af mikrocement. Dette kan virkelig løfte dit badeværelse til et nyt niveau.
Hvis du bor i et område med meget kalkholdigt/surt vand, bør du være opmærksom på, at der kan opstå kalkpletter. I dette tilfælde bør du vælge en lysere farve, da eventuelle kalkpletter bliver mindre synlige. Alternativt kan du forhindre pletdannelse ved at bruge en håndklæde/vandstråle.